A klasszikus sertéspörkölt receptje

Igazi magyaros fogás

Egy nagy adag finom sertéspörkölttel mindenkit könnyen az asztalhoz tudsz csalogatni.

A klasszikus sertéspörkölt receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sertéspörkölt szinte minden családban másként készül. Ha szárazabb húsból szereted, combból főzd. Ha a zsírosabb falatokért rajongsz, lapockát vásárolj. Vörösborral, chilivel még pikánsabbá teheted. Az íze nagyon jó, és alig van vele munka.

Sertéspörkölt recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg sertéscomb
  • 2 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • zsír vagy olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, törölgesd meg, és vágd fel körülbelül másfél centis kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és zsiradékon pirítsd aranybarnára. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot és paprikát, majd kis lángon kicsit süsd össze. Szórd meg őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, köménnyel, nyomd hozzá a fokhagymát, rakd bele a húst, és fehéredésig kevergesd.

Öntsd fel egy deci vízzel. Ne tégy hozzá túl sokat, inkább többször pótold, különben nem lesz finom sűrű a szaft. Fedő alatt főzd puhára a húst bő egy, másfél óra alatt. Közben többször kevergesd és kóstold meg. Ha szükséges, tégy még hozzá fűszert. Galuskával, tarhonyával vagy egyszerűen csak kenyérrel kínáld.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük