A klasszikus sertéspörkölt receptje
Igazi magyaros fogás
Egy nagy adag finom sertéspörkölttel mindenkit könnyen az asztalhoz tudsz csalogatni.

A klasszikus sertéspörkölt receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sertéspörkölt szinte minden családban másként készül. Ha szárazabb húsból szereted, combból főzd. Ha a zsírosabb falatokért rajongsz, lapockát vásárolj. Vörösborral, chilivel még pikánsabbá teheted. Az íze nagyon jó, és alig van vele munka.

Sertéspörkölt recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg sertéscomb
  • 2 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • zsír vagy olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, törölgesd meg, és vágd fel körülbelül másfél centis kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és zsiradékon pirítsd aranybarnára. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot és paprikát, majd kis lángon kicsit süsd össze. Szórd meg őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, köménnyel, nyomd hozzá a fokhagymát, rakd bele a húst, és fehéredésig kevergesd.

Öntsd fel egy deci vízzel. Ne tégy hozzá túl sokat, inkább többször pótold, különben nem lesz finom sűrű a szaft. Fedő alatt főzd puhára a húst bő egy, másfél óra alatt. Közben többször kevergesd és kóstold meg. Ha szükséges, tégy még hozzá fűszert. Galuskával, tarhonyával vagy egyszerűen csak kenyérrel kínáld.

Ezt is szeretjük