A klasszikus sertéspörkölt receptje
Egy nagy adag finom sertéspörkölttel mindenkit könnyen az asztalhoz tudsz csalogatni.
A sertéspörkölt szinte minden családban másként készül. Ha szárazabb húsból szereted, combból főzd. Ha a zsírosabb falatokért rajongsz, lapockát vásárolj. Vörösborral, chilivel még pikánsabbá teheted. Az íze nagyon jó, és alig van vele munka.
Sertéspörkölt recept
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg sertéscomb
- 2 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 csipet bors
- 1 csipet őrölt kömény
- só
- zsír vagy olaj
Elkészítés:
A húst mosd meg, törölgesd meg, és vágd fel körülbelül másfél centis kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és zsiradékon pirítsd aranybarnára. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot és paprikát, majd kis lángon kicsit süsd össze. Szórd meg őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, köménnyel, nyomd hozzá a fokhagymát, rakd bele a húst, és fehéredésig kevergesd.
Öntsd fel egy deci vízzel. Ne tégy hozzá túl sokat, inkább többször pótold, különben nem lesz finom sűrű a szaft. Fedő alatt főzd puhára a húst bő egy, másfél óra alatt. Közben többször kevergesd és kóstold meg. Ha szükséges, tégy még hozzá fűszert. Galuskával, tarhonyával vagy egyszerűen csak kenyérrel kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció