A klasszikus sertéspörkölt receptje
Igazi magyaros fogás
Egy nagy adag finom sertéspörkölttel mindenkit könnyen az asztalhoz tudsz csalogatni.

- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »
- Serkenti az emésztést és hosszan eltelít: friss, gyümölcsös smoothie, ami segít beindítani a fogyást »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A sertéspörkölt szinte minden családban másként készül. Ha szárazabb húsból szereted, combból főzd. Ha a zsírosabb falatokért rajongsz, lapockát vásárolj. Vörösborral, chilivel még pikánsabbá teheted. Az íze nagyon jó, és alig van vele munka.
Sertéspörkölt recept
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg sertéscomb
- 2 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 csipet bors
- 1 csipet őrölt kömény
- só
- zsír vagy olaj
Elkészítés:
A húst mosd meg, törölgesd meg, és vágd fel körülbelül másfél centis kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és zsiradékon pirítsd aranybarnára. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot és paprikát, majd kis lángon kicsit süsd össze. Szórd meg őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, köménnyel, nyomd hozzá a fokhagymát, rakd bele a húst, és fehéredésig kevergesd.
Öntsd fel egy deci vízzel. Ne tégy hozzá túl sokat, inkább többször pótold, különben nem lesz finom sűrű a szaft. Fedő alatt főzd puhára a húst bő egy, másfél óra alatt. Közben többször kevergesd és kóstold meg. Ha szükséges, tégy még hozzá fűszert. Galuskával, tarhonyával vagy egyszerűen csak kenyérrel kínáld.

Még több recept