Egyszerű, pikáns sertéspörkölt

Így lesz igazán szaftos

A sertéspörkölt mindig bevethető, ízletes hétvégi fogás, és a siker sem kétséges.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kockáztatsz nagyot, ha hétvégén sertéspörkölt lesz a főétel. Vörösborral és csípős paprikával még pikánsabbá teheted. Remekül illik hozzá a főtt krumpli, a galuska és a tarhonya is.

Sertéspörkölt

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • bors
  • pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat hámozd meg, és aprítsd fel. A húst mosd meg, és vágd körülbelül 1,5x1,5 centis kockákra. A paradicsomot és a paprikát is szeld fel. A hagymát zsiradékon pirítsd meg, majd tedd bele a húst, és fehéredésig kevergesd. Sózd, borsozd ízlés szerint, és nyomj bele paprikakrémet is. Húzd félre egy kicsit, és szórd meg őrölt pirospaprikával.

Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. Add hozzá a paradicsomot, a paprikát, és fedő alatt párold puhára a húst bő egy, másfél óra alatt. Közben kóstold meg, ha szükséges, még tégy hozzá fűszert. Ha kell, a vizet is pótold, a végén pedig a felesleges levet pirítsd le róla.

15806191 b740655b34672b66c15f9d5b23e043c7 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük