Serpenyőben sült paradicsomos, gombás csirke: szétomlik a hús a szádban
A mediterrán ízvilágú serpenyős paradicsomos csirke omlós és szaftos lesz.

Serpenyőben sült paradicsomos, gombás csirke: szétomlik a hús a szádban
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

Így lehet gyönyörű egy telt nő fehérneműben - Különleges fotók »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A serpenyős paradicsomos csirkével az étkezések még változatosabbá és izgalmasabbá válnak. Mindössze egy edényre lesz szükséged, hogy elkészítsd az ízletes főfogást. Biztos siker, ha combokat választasz, de mellel és szárnyakkal is érdemes kipróbálni. A húsokat lehetőség szerint magasabb falú, fedővel rendelkező serpenyőben süsd. Bármilyen krumpli tökéletes a szószos étel mellé. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkecomb
  • 20 dkg gomba
  • 3 dl paradicsompüré
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, papírtörlővel itasd le róluk a nedvességet, majd dörzsöld be mindegyiket sóval és borssal. Hevíts kevés olívaolajat, és pirítsd meg rajta a felkarikázott vöröshagymát. Rakd bele a húsokat, és süsd mindkét oldalukat barnásra nagy lángon, három-négy perc alatt. Ezt követően öntsd a csirkére a paradicsompürét, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a feldarabolt paradicsomot, és szórd meg friss bazsalikommal. Ha szereted az olajbogyót, azt is tégy a serpenyőbe, sokat dob a fogáson. Kicsit később mehet hozzá a megtisztított, feldarabolt gomba is.

 

Fedő vagy fólia alatt párold puhára a húst körülbelül 30 perc alatt. Közben többször locsold meg a paradicsomos szósszal. Amennyiben szükséges, önts hozzá kevés vizet, de arra ügyelj, hogy ne legyen túl híg a mártás. Tálaláskor szedd a húst a tányérra, majd locsold meg a szósszal.

Blog.hu ajánló