Serpenyőben sült paradicsomos, gombás csirke: szétomlik a hús a szádban
A mediterrán ízvilágú serpenyős paradicsomos csirke omlós és szaftos lesz.

Serpenyőben sült paradicsomos, gombás csirke: szétomlik a hús a szádban
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A serpenyős paradicsomos csirkével az étkezések még változatosabbá és izgalmasabbá válnak. Mindössze egy edényre lesz szükséged, hogy elkészítsd az ízletes főfogást. Biztos siker, ha combokat választasz, de mellel és szárnyakkal is érdemes kipróbálni. A húsokat lehetőség szerint magasabb falú, fedővel rendelkező serpenyőben süsd. Bármilyen krumpli tökéletes a szószos étel mellé. 

Serpenyős paradicsomos csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkecomb
  • 20 dkg gomba
  • 3 dl paradicsompüré
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, papírtörlővel itasd le róluk a nedvességet, majd dörzsöld be mindegyiket sóval és borssal. Hevíts kevés olívaolajat, és pirítsd meg rajta a felkarikázott vöröshagymát. Rakd bele a húsokat, és süsd mindkét oldalukat barnásra nagy lángon, három-négy perc alatt. Ezt követően öntsd a csirkére a paradicsompürét, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a feldarabolt paradicsomot, és szórd meg friss bazsalikommal. Ha szereted az olajbogyót, azt is tégy a serpenyőbe, sokat dob a fogáson. Kicsit később mehet hozzá a megtisztított, feldarabolt gomba is.

 

Fedő vagy fólia alatt párold puhára a húst körülbelül 30 perc alatt. Közben többször locsold meg a paradicsomos szósszal. Amennyiben szükséges, önts hozzá kevés vizet, de arra ügyelj, hogy ne legyen túl híg a mártás. Tálaláskor szedd a húst a tányérra, majd locsold meg a szósszal.

Ezt is szeretjük