Serpenyős, fűszeres krumpli spárgával: még a főfogásnál is jobb
A sült újkrumpli spárgával a tavasz egyik legjobb fogása. Hát még sajttal felturbózva!

sult-ujkrumpli-spargaval
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Nőies kánikulaszettek a munkahelyre: szellősek, mégsem kihívóak »

Új frizurát kapott az ősz hajú nő, alig ismert magára: teljesen megfiatalodott a fodrász keze alatt »

Überszexi melltartók mélyen dekoltált ruhákhoz: nem rontja el a képet a kilógó pánt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tombol a szezon, most a legfinomabb, legzsengébb az újkrumpli és a spárga is. Együtt, serpenyőben sütve még jobb a két kedvenc. A friss zöldfűszerektől finom illatos és üde lesz a fogás. Fontos, hogy csak a végén szórd meg velük a tésztát. Bármilyen grillsajttal kitűnő, a halloumi igazán jó választás. Önmagában és köretként is kínálhatod.

Serpenyős krumpli spárgával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 75 dkg újkrumpli
  • 25 dkg spárga
  • 15 dkg grillsajt
  • 3 szál újhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az újkrumplikat kapargasd meg, mosd meg, és nagyságtól függően vágd kettő-négy részre. A spárgákat hámozd meg, és darabold fel ízlés szerint. A hagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Rakd hozzá a krumplit, és közepes lángon, fedő alatt süsd 10-15 percig. Közben ízesítsd sóval és borssal.

Amikor már szinte puha, vedd le róla a fedőt, rakd hozzá a spárgát, és kisebb lángon párold még nyolc-tíz percig. Közben száraz serpenyőben vagy grillen süsd meg a sajtot öt-hat perc alatt. Az utolsó percekben szórd meg petrezselyemmel és rozmaringgal. Fontos, hogy ne keverd a krumplit, mert könnyen törik, inkább csak rázogasd az edényt. 
A spárgát rengeteg módon elkészítheted, ízesítheted. Ha még bizonytalan vagy, ilyen ízekkel és technológiákkal a legfinomabb. 

Ezt is szeretjük