Serpenyős, fűszeres krumpli spárgával: még a főfogásnál is jobb
A sült újkrumpli spárgával a tavasz egyik legjobb fogása. Hát még sajttal felturbózva!

sult-ujkrumpli-spargaval
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tombol a szezon, most a legfinomabb, legzsengébb az újkrumpli és a spárga is. Együtt, serpenyőben sütve még jobb a két kedvenc. A friss zöldfűszerektől finom illatos és üde lesz a fogás. Fontos, hogy csak a végén szórd meg velük a tésztát. Bármilyen grillsajttal kitűnő, a halloumi igazán jó választás. Önmagában és köretként is kínálhatod.

Serpenyős krumpli spárgával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 75 dkg újkrumpli
  • 25 dkg spárga
  • 15 dkg grillsajt
  • 3 szál újhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az újkrumplikat kapargasd meg, mosd meg, és nagyságtól függően vágd kettő-négy részre. A spárgákat hámozd meg, és darabold fel ízlés szerint. A hagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Rakd hozzá a krumplit, és közepes lángon, fedő alatt süsd 10-15 percig. Közben ízesítsd sóval és borssal.

Amikor már szinte puha, vedd le róla a fedőt, rakd hozzá a spárgát, és kisebb lángon párold még nyolc-tíz percig. Közben száraz serpenyőben vagy grillen süsd meg a sajtot öt-hat perc alatt. Az utolsó percekben szórd meg petrezselyemmel és rozmaringgal. Fontos, hogy ne keverd a krumplit, mert könnyen törik, inkább csak rázogasd az edényt. 
A spárgát rengeteg módon elkészítheted, ízesítheted. Ha még bizonytalan vagy, ilyen ízekkel és technológiákkal a legfinomabb. 

Ezt is szeretjük