Pihe-puha lepények serpenyőben sütve: szaftos ételek mellé kínáld
Nem is sejtenéd, milyen gyorsan és könnyen készülnek ezek a serpenyős lepények.
Mennyei lepényeket készíthetsz, ha a tésztájukba reszelt sajtot és kefirt keversz, és serpenyőben sütöd ki őket. Az így kapott lepények nagyon finomak lesznek pörköltek vagy indiai hangulatú fogások mellé.
Serpenyős, kefires lepények
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg liszt
- 20 dkg kefir
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kefirt kicsit langyosítsd meg a mikróban. Add hozzá a cukrot és a szódabikarbónát, és hagyd állni öt percig. A pihentetési idő leteltével keverd hozzá a sót, a lisztet és a reszelt sajtot. Gyúrd össze, formázz belőle egyforma golyókat, és nyújtsd ki őket kör alakúra, vagy a tenyereddel lapítsd ki a darabokat. Serpenyőben, kevés olajon, oldalanként két-három perc alatt süsd őket ropogósra. Tálald curry, pörkölt, ragu vagy valamilyen serpenyős fogás mellé.
Egészséges forró csoki macaporral: a legfinomabb hangulatjavító
Ez a forró csoki rendhagyóan készül, ugyanis a csokoládé és a kakaó mellé macapor is kerül bele: ettől nemcsak nagyon finom, de egészséges is lesz az ital!
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: a_namenko / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!
- kovász
- házi kenyér
Ropogós házi kenyér kefires tésztából: így nevelheted hozzá otthon a kovászt
- csicseriborsó
- egytálétel