Omlós, serpenyős csirkemell színes zöldségekkel: 30 perc alatt elkészülhet
Kívül ropogós, belül pedig omlós lesz ez a zöldségekkel gazdagított serpenyős csirke.

Ez a serpenyős, zöldséges csirkeétel tele van színekkel és ízzel, mégis a könnyedebb ételek táborát gyarapítja, így amellett, hogy tökéletes egy tavaszi ebédhez és vacsorához a teraszon vagy erkélyen, egy diétába is beilleszthető, nem beszélve arról, hogy villámgyorsan elkészül.
Serpenyős csirkemell színes zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
- 3 nagyobb csirkemellfilé – vagy 4 kisebb
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 sárga húsú kaliforniai paprika
- 2 piros húsú kaliforniai paprika
- 2 zöld húsú kaliforniai paprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- fűszer- vagy chilipaprika ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
- fél citrom vagy lime
- olívaolaj a pirításhoz
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát pucold meg, a fokhagymát aprítsd fel, a vöröshagymát szedd karikákra. A paprikát mosd meg, majd szeleteld tetszőleges csíkokra. A húst tisztítsd meg, és vágd csíkokra vagy kisebb darabokra. Fűszerezd ízlés szerint, majd egy serpenyőben az olívaolajon kezdd el pirítani. Akár két részletben is megteheted, a lényeg, hogy ne halmozd egymásra a húsdarabokat, hiszen nem párolódniuk kell.
Ha minden oldaluk szépen megpirult, és átsültek, szedd ki őket egy tányérra, a serpenyőbe pedig tedd bele a felaprított fokhagymát, a hagymát és a paprikát. Pirítsd a zöldségeket is roppanósra, majd add hozzá a húst, és adj nekik együtt még egy-két percet. A serpenyős, zöldséges csirkére tálaláskor egy kevés citromlevet is facsarhatsz, friss petrezselyemlevéllel pedig még hívogatóbbá teheted.
Nem csak a csirkemell, a csirkecomb is készülhet serpenyőben, sok zöldséggel. Nézd meg a receptet!
Serpenyőben pirult csirkecomb sok zöldséggel: a tartalmas fogás egyszerűen készül
Az izgalmas, serpenyős fogásban a szaftos, fűszeres hús együtt készül a körettel, laktató és isteni finom lesz.
ElolvasomKép: Getty Images Hungary.
OLVASD EL EZT IS!

- szójaszósz
- brokkoli