Selymes krumplifőzelék rántás nélkül: így sokkal egészségesebb
A hagyományos elkészítés helyett most az egészségesebb, rántás nélküli változatot mutatjuk.
Mindannyiunk gyerekkori kedvence, a tejfölös krumplifőzelék az iskolai menzák egyik fontos eleme. Sokan viszont pont ott vesztették el lelkesedésük az ételért, amit most otthon új módon készíthetsz el. A rántás nélküli változat ráadásul egészségesebb is, és a lisztmentes diétákba is beilleszthető.
Selymes krumplifőzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 darab babérlevél
- 1 darab vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. Pucold meg a hagymát, és vágd finomra, majd párold puhára az olajon. Add hozzá a pirospaprikát, keverd össze, majd öntsd hozzá a felkockázott krumplit. Öntsd fel annyi vízzel, hogy pont ellepje, add hozzá a babérlevelet, sót, és főzd puhára. Most jön az újítás, a lisztes rántás helyett csak szedd ki a krumpli egy részét, törd össze, add hozzá a tejfölt, és az így kapott masszát add a többi krumplihoz. Ugyanolyan sűrű lesz, és a gyomornak is kevésbé megterhelő.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több rántás helyett használható sűrítési technikáról olvashatsz az alábbi cikkben.
(Képek forrása: Getty Images Hungary)
Még több recept