Így készül a sárgatúró: régi szabolcsi receptet mutatunk
Ha már tervezed a húsvéti menüt, a sárgatúrót véletlenül se hagyd ki, tökéletesen illik a füstölt sonkához és a kalácshoz.

Így készül a sárgatúró: régi szabolcsi receptet mutatunk
Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

beauty and style

Így öltöznek a nők Dubaiban - A csador alatt gyönyörű nőket láthatunk »

A házi kence, ami egy éjszaka alatt rendbe teszi a száraz, fakó hajat »

Ez a nő olyasmit művel egy kis gyantával, amire nincsenek szavak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Számos családban sárgatúró nélkül elképzelhetetlen a húsvét. Régen nagypénteken készítették, hogy jól összeérjen vasárnapra. Egyes helyeken citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel is ízesítik a különleges édességet. Nagyon egyszerű, és a hűtőben napokig eláll.

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 15 dkg cukor
  • 10 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mazsola
Recept idők

Elkészítés:

A tejet tedd fel főni egy vízzel kiöblített lábosba, majd rakd hozzá a cukrot, a vaníliát és a sót is. Míg melegszik, a tojásokat üsd egy tálba, és kézi habverővel kicsit keverd össze. Amikor a tej elkezd forrni, óvatosan öntsd bele a tojásokat. Mérsékelt lángon, folyamatosan kevergesd, közben szórd hozzá a mazsolát is. Addig hagyd a tűzön, míg jól összeáll, és a savó kicsapódik.

Szedd szűrőbe, majd csepegtesd le jól két-három óra alatt. Közben szépen felveszi a szűrő formáját. Borítsd egy tálra, rakd a hűtőbe, és pihentesd legalább fél napig. Díszítsd tetszés szerint, hidegen szépen tudod szeletelni.

Ezt is szeretjük