Így készül a sárgatúró: régi szabolcsi receptet mutatunk
Ha már tervezed a húsvéti menüt, a sárgatúrót véletlenül se hagyd ki, tökéletesen illik a füstölt sonkához és a kalácshoz.
Számos családban sárgatúró nélkül elképzelhetetlen a húsvét. Régen nagypénteken készítették, hogy jól összeérjen vasárnapra. Egyes helyeken citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel is ízesítik a különleges édességet. Nagyon egyszerű, és a hűtőben napokig eláll.
Sárgatúró recept
Hozzávalók
- 1 l tej
- 15 dkg cukor
- 10 db tojás
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- mazsola
Elkészítés:
A tejet tedd fel főni egy vízzel kiöblített lábosba, majd rakd hozzá a cukrot, a vaníliát és a sót is. Míg melegszik, a tojásokat üsd egy tálba, és kézi habverővel kicsit keverd össze. Amikor a tej elkezd forrni, óvatosan öntsd bele a tojásokat. Mérsékelt lángon, folyamatosan kevergesd, közben szórd hozzá a mazsolát is. Addig hagyd a tűzön, míg jól összeáll, és a savó kicsapódik.
Szedd szűrőbe, majd csepegtesd le jól két-három óra alatt. Közben szépen felveszi a szűrő formáját. Borítsd egy tálra, rakd a hűtőbe, és pihentesd legalább fél napig. Díszítsd tetszés szerint, hidegen szépen tudod szeletelni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció