Filléres zöldségfasírt sárgarépából: hús nélkül is jóllaksz tőle
Az élénk színű sárgarépafasírt könnyű, egészséges, és nagyon olcsó.
Ehhez a sárgarépafasírthoz még különösebben bevásárolnod sem kell akkor, ha van a hűtődben néhány szál az élénk színű zöldségből. A többi zöldségfasírthoz hasonlóan ez is kitűnő húspótló, amelyhez nagyon jól megy a rizs, a krumpli, a zöldséges és majonézes saláták.
Sárgarépafasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg sárgarépa
- 15 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 kis hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg és reszeld le. Add hozzá a tojást, a pirospaprikát, a sót, a borsot, reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, végül kanalanként annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapj. Formálj belőle lepényeket, és serpenyőben, kevés olívaolajon süsd őket oldalanként négy-öt perc alatt pirosra. A kész répafasírtokat szedd papírtörlőre.
Hasonlóan finom fogás a ropogós halpogácsa, amely ugyan nem húsmentes, de könnyű, finom és nagyon egészséges.
Ropogós külsejű, krumplis halpogácsa: olajszag nélkül is készítheted
Az egyszerűen, gyorsan összedobható halpogácsa főételnek, feltétnek és szendvicsbe is kiváló, ráadásul sütőben sül pirosra.
ElolvasomKép: DronG / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció