Filléres zöldségfasírt sárgarépából: hús nélkül is jóllaksz tőle

Az élénk színű sárgarépafasírt könnyű, egészséges, és nagyon olcsó.

Sárgarépafasírt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ehhez a sárgarépafasírthoz még különösebben bevásárolnod sem kell akkor, ha van a hűtődben néhány szál az élénk színű zöldségből. A többi zöldségfasírthoz hasonlóan ez is kitűnő húspótló, amelyhez nagyon jól megy a rizs, a krumpli, a zöldséges és majonézes saláták.

Sárgarépafasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg sárgarépa
  • 15 dkg liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 kis hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát pucold meg és reszeld le. Add hozzá a tojást, a pirospaprikát, a sót, a borsot, reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, végül kanalanként annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapj. Formálj belőle lepényeket, és serpenyőben, kevés olívaolajon süsd őket oldalanként négy-öt perc alatt pirosra. A kész répafasírtokat szedd papírtörlőre.

Hasonlóan finom fogás a ropogós halpogácsa, amely ugyan nem húsmentes, de könnyű, finom és nagyon egészséges.

Ropogós külsejű, krumplis halpogácsa: olajszag nélkül is készítheted

Az egyszerűen, gyorsan összedobható halpogácsa főételnek, feltétnek és szendvicsbe is kiváló, ráadásul sütőben sül pirosra.

Elolvasom

Kép: DronG / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük