Remegős sárgabarackos panna cotta: negyedóra alatt kész, és már csak hűteni kell
Készítsd el a panna cottát barackból, nagyon kevés munkával!

A barackos panna cotta tökéletes édesség a meleg nyári napokon: pillanatok alatt készen van, hideg, és nem túl édes. Készítheted számtalan változatban: most egy sárgabarackos receptet mutatunk.
Sárgabarackos panna cotta
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 25 dkg kimagozott sárgabarack + a díszítéshez
- 10 dkg cukor
- 5 dl habtejszín
- 4 lapzselatin
Elkészítés:
A megmosott, kimagozott és feldarabolt barackot egy evőkanál cukorral tedd fel főni. Ha kész, pürésítsd, és hagyd kihűlni.
A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe.
A tejszínt melegítsd össze a maradék cukorral. Ne forrald fel! A meleg tejszínt húzd le a tűzről, és keverd el a kinyomkodott zselatinlapokkal és a barackpürével, amíg egynemű lesz. Ekkor kanalazd poharakba, és tedd a hűtőbe 4-5 órára, hogy összeálljon. Tálaláskor borítsd ki tányérra, és díszítsd felszeletelt barackkal.
A barackos gombóc is hamisítatlan nyári édesség: miért vennéd meg a mélyhűtött változatot, ha magad is elkészítheted?
Pirított zsemlemorzsába forgatott barackos gombóc pont úgy, ahogy a nagyi készítette
A nyár egyik legfinomabb desszertje a pihe-puha barackos gombóc fahéjas cukorral megszórva.
Elolvasom