Hűsítő mascarponés pohárkrém sárgabarackkal: húsz perc munka van vele, utána a hűtő dolgozik

A sárgabarackos, mascarponés pohárkrém igazán hűsítő kanalaznivaló a nagy melegben.

Sárgabarackos, mascarponés pohárkrém

Ha valami könnyed, hamar összeállítható desszertre vágysz, a sárgabarackos, mascarponés pohárkrémet neked találták ki. A krémet görög joghurt is dúsítja, a sárgabarack pedig rétegzés előtt fehérborban puhul meg.

Sárgabarackos, mascarponés pohárkrém

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 20 dkg mascarpone
  • 20 dkg görög joghurt
  • 4 db sárgabarack
  • 2.5 evőkanál kristálycukor
  • 2 dl hideg habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl fehérbor
  • 0.5 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A barackot alaposan mosd meg, magozd ki és kockázd fel. Tedd egy lábosba, szórd meg a kristálycukorral és a reszelt citromhéjjal, öntsd fel a borral, és öt perc alatt főzd össze. A hideg tejszínt verd kemény habbá, a mascarponét vegyítsd el a joghurttal és a vaníliás cukorral, majd forgasd a tejszínhabba. Ha a barack kihűlt, rétegezd poharakba a mascarponés krémmel, és fogyasztásig tartsd a hűtőben. Ha gyerekek is esznek belőle, a bort egyszerűen cseréld vízre.

A habkönnyű, savanykás citrommousse is nagyon finom, hűsítő desszert.

Hideg, habkönnyű citrommousse: egyszerre édes és fanyar

Ha nem kívánod a nehezebb, krémesebb sütiket, készíts mousse-t, jól behűtve isteni finom, és biztosan nem nehezíti el a gyomrodat.

Elolvasom
Ezt is szeretjük