A klasszikus salsa verde eredeti olasz receptje: tésztához, sültekhez is kiváló
Ha szereted a mediterrán ízeket, és feldobnád velük ételeidet, készíts házi salsa verdét. A klasszikus változattal pár perc alatt végzel.
A salsa verde, azaz a zöldfűszerekből készült öntet a világ számos konyhájában megtalálható, és szinte mindenki másként készíti. Míg az olaszok szardellafilét tesznek bele, addig a mexikóiak földicseresznyét. A zöld szósz könnyen elkészíthető, rendkívül zamatos, és sokoldalúan felhasználható. Kenyérre, húsokhoz, salátákhoz, tésztához kiváló, vagy egyszerűen csak kínáld mártogatósként.
Salsa verde recept
Hozzávalók
- 1.5 bögre petrezselyem
- 2 dl olívaolaj
- 0.25 bögre kapribogyó
- 3 db filézett szardella
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 evőkanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál citromhéj
- só
- bors
Elkészítés:
Rakd a petrezselymet, a kapribogyót, a szardellát, a fokhagymát és a citromhéjat egy aprító- vagy turmixgépbe, és kezdd összedolgozni. Amikor már elég apró minden, öntsd hozzá az olajat, az ecetet és a citrom levét. Mixeld tovább, majd a végén ízesítsd sóval, borssal, és még egyszer keverd jól össze. Rakd át egy kis tálba, és azonnal fogyaszthatod. Még jobb, ha a hűtőbe teszed néhány órára, hogy az ízek összeérjenek. A maradékot kanalazd jól záródó üvegbe, és tárold a hűtőben.
Kép: Getty Images.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció