4 salaktalanító recept 400 kalória alatt

A méregtelenítés fogyással jár, és az immunrendszered is erősödik, ha egészséges fogásokat választasz. Ősszel jó, ha tartasz egy kímélő napot.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Cékla-alma saláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg savanykás alma
  • 30 dkg cékla
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál almaecet
  • 1 kiskanál só

A céklát és az almát mosd és hámozd meg, majd káposztaszerűen reszeld meg. Locsold le az almaecettel, szórd rá a sót és a cukrot, végül jól keverd össze. Néhány órára hűtsd le, hogy az ízek finomabbá érjenek.

Sütőtökleves

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg sütőtök
  • 2 dl tejszín vagy tejföl
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • tökmag

A kockára vágott sütőtököt főzd puhára annyi vízben, amennyi ellepi. Szórj a vízbe egy kevés sót, fehérborsot, pici szerecsendiót. Esetleg egy kevés őrölt rozmaringot is tehetsz bele. Amikor puhára főtt, botmixerrel pépesítsd, és öntsd hozzá a tejszínt. Tálaláskor szórj a leves tetejére szárazon, serpenyőben megpirított illatos tökmagot.

Zöldséges halfilé

Hozzávalók:

  • 60 dkg tonhalfilé vagy tőkehalfilé
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg csemegekukorica
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 4 evőkanál olaj
  • petrezselyemzöld

A halszeleteket enyhén sózd be, ízesítheted lestyánnal. Egy evőkanálnyi olajjal egy tűzálló tálat vagy egy teflontepsit olajozz ki, és a halszeleteket fektesd az aljára. A megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert vágd vékony szeletekre. A maradék olajon pirítsd át a zöldségeket a zöldborsóval és a kukoricával együtt. Enyhén sózd meg, ízesítsd apróra vágott petrezselyemzölddel, majd fedd be vele a halszeleteket. Fedővel vagy fóliával fedd le, önts rá egy kevés vizet, és körülbelül 40 percig közepesen meleg sütőben párold össze. Tálaláskor szórd meg petrezselyemzöldjével. Tört burgonyával vagy párolt rizzsel fogyaszthatod.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Almakrém joghurttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg jonatánalma
  • 1 citrom
  • kevés méz
  • 4 dl joghurt
  • 10 dkg dió
  • korpás keksz

Négy szép almát tisztíts meg, a magházát vágd ki és az egész külső felületét citrommal dörzsöld be. Ezután finom reszelőn reszeld le. Önts rá mézet és egy kevés reszelt citromhéjat. Adj hozzá 2 pohár joghurtot, és az egészet habverővel simára keverve, kis talpas poharakban egyenletesen eloszlatva, hűtőszekrényben dermeszd meg. Tetejét tálaláskor szórd meg durvára vágott dióval, és mindegyik tetejébe ültess egy korpás kekszet.

Ezt is szeretjük