Mutatós sakk-süti kókuszos krémmel: kétféle piskótából készül
Nem is gondolnád, hogy a gyönyörű sakk-sütit valójában milyen egyszerű elkészíteni.
A sakk-süti lényege egyszerűen annyi, hogy a kakaós és a sima piskótából vágott csíkokat felváltva kell egymás mellé rétegezni, és valamilyen krémmel összeragasztani. Ebben a változatban egy kókuszos tölteléket mutatunk, de használhatsz csokikrémet vagy lekvárt is.
Sakk-süti
Hozzávalók 4 személyre
A sima piskótához
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
A kakaós piskótához
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A kókuszos krémhez
- 40 dkg mascarpone
- 15 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Első lépésként állítsd össze a piskótákat. A sima részhez a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Adagold bele először kanalanként a cukrot, így verd tovább fényesre, majd egyenként a tojássárgákat. Végül szitáld bele a lisztet, és fakanállal vegyítsd el. A masszát öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 170 fokos sütőben tíz perc alatt süsd meg. Amíg a piskóta sül, ugyanezzel a módszerrel állítsd össze a kakaós tésztát is, csak itt a lisztet előbb vegyítsd el a kakaóporral. Miután mindkét darab piskóta kisült, borítsd őket egy deszkára, húzd le róluk a papírt, és hagyd kihűlni.
Miközben a piskóták hűlnek, állítsd össze a krémet. Ehhez semmi mást nem kell tenned, mint a mascarponét robotgéppel habosra keverni a cukrokkal és a kókuszreszelékkel. A tésztákat vágd hosszú, három centi vastag csíkokra. A csíkok oldalát és tetejét kend meg a kókuszos krémmel, és egy tepsiben helyezd el őket felváltva egymás mellé, illetve egymásra. Így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején piskóta legyen. Várd meg, amíg összeáll, és tálalhatod is.
A légiesen könnyű piskótalapokat lekvárral is megtöltheted, a külsejét pedig kókuszreszelékbe forgathatod.
Nyári hangulatú kókuszkocka: a puha piskóta lekváros tölteléket kap
A kókuszkocka retró finomság, mely sok variációban az asztalra kerülhet. A leggyakrabban rumos mázzal kínálják, nyáron azonban érdemes piros gyümölcsből készült lekvárral gazdagítani a puha tésztát.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció