Mutatós sakk-süti kókuszos krémmel: kétféle piskótából készül
Nem is gondolnád, hogy a gyönyörű sakk-sütit valójában milyen egyszerű elkészíteni.

sakk-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sakk-süti lényege egyszerűen annyi, hogy a kakaós és a sima piskótából vágott csíkokat felváltva kell egymás mellé rétegezni, és valamilyen krémmel összeragasztani. Ebben a változatban egy kókuszos tölteléket mutatunk, de használhatsz csokikrémet vagy lekvárt is.

Sakk-süti

Hozzávalók 4 személyre

A sima piskótához

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt

A kakaós piskótához

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A kókuszos krémhez

  • 40 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésként állítsd össze a piskótákat. A sima részhez a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Adagold bele először kanalanként a cukrot, így verd tovább fényesre, majd egyenként a tojássárgákat. Végül szitáld bele a lisztet, és fakanállal vegyítsd el. A masszát öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 170 fokos sütőben tíz perc alatt süsd meg. Amíg a piskóta sül, ugyanezzel a módszerrel állítsd össze a kakaós tésztát is, csak itt a lisztet előbb vegyítsd el a kakaóporral. Miután mindkét darab piskóta kisült, borítsd őket egy deszkára, húzd le róluk a papírt, és hagyd kihűlni.

Miközben a piskóták hűlnek, állítsd össze a krémet. Ehhez semmi mást nem kell tenned, mint a mascarponét robotgéppel habosra keverni a cukrokkal és a kókuszreszelékkel. A tésztákat vágd hosszú, három centi vastag csíkokra. A csíkok oldalát és tetejét kend meg a kókuszos krémmel, és egy tepsiben helyezd el őket felváltva egymás mellé, illetve egymásra. Így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején piskóta legyen. Várd meg, amíg összeáll, és tálalhatod is.

A légiesen könnyű piskótalapokat lekvárral is megtöltheted, a külsejét pedig kókuszreszelékbe forgathatod.

Ezt is szeretjük