Sajttal töltött rántott hús
A hétvégék egyik megkerülhetetlen szereplője a rántott hús, ez tény. Ha már unod a klasszikus változatot, dobd fel némi töltelékkel!
Ha már elkészültél a levessel, és az uborkasaláta is a hűtőben pihen, de még van bőven időd, mire mindenki megérkezik az ebédre, alakíts a megszokott menün egy egészen picit!
Kemény sajtot érdemes használnod, az jobban bírja a forróságot, és ha van kedved, némi zöldfűszerrel még nyugodtan megspékelheted, senki nem fog panaszkodni emiatt!
Sajttal töltött rántott hús
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéskaraj
- 25 dkg cheddar vagy gouda sajt
- 3-4 tojás
- 15 dkg liszt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- 15 dkg zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A húsokat klopfold ki, nem kell teljesen laposra, csak épp annyira, hogy kicsit lazább szerkezetűek legyenek. Ha ezzel kész vagy, sózd be őket. Öntsd fel a tejet egy kis vízzel, nyomd bele a fokhagymát, és ebbe tedd a húsokat legalább 20 percre, de az se baj, ha pár órát úsznak benne. Ha letelt az erre szánt idő, szeleteld fel a sajtot - reszelheted is, de szeletekkel könnyebb dolgoznod -, és minden húsra tegyél egyet-egyet belőle.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tekerd fel a husikat - lehetőleg úgy, hogy körbezárják a sajtot -, majd hústűk segítségével fogd őket össze, aztán már panírozhatsz is, a szokásos sorrendben. Ha mindenkin ott a lisztes-tojásos-morzsás réteg, már nincs más dolgod, mint bő, forró olajban kisütni, aztán tálalni. Azért a hústűket vedd ki a végén, mert nem finomak!
Hazai ízek az ebédlőasztalra
Képeken a legfinomabb magyaros receptek: csípősek, szaftosak és isteniek
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!
- csirke
- sült csirke
Ropogós csirkeszárnyak
- hagyomány
- leves
Az eredeti Jókai-bableves receptje
- ebéd
- sertéshús