Pácolt, sajttal töltött tepsis csirkemell
Egyszerű és finom fogás
A sajttal töltött csirkemellel nem kell sokat foglalkoznod, mégis tökéletes ebéd. Krumpli és rizs is illik hozzá.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Varázsolj az egyszerű húsból mutatós, ötletes és finom fogást! A csirkemellet megtöltheted füstölt sajttal, camembert-rel vagy fetával. Ha szereted, tehetsz bele aszalt gyümölcsöt is. Attól, hogy a bacon íze átjárja a különlegesen fűszerezett, sajttal töltött csirkemellet, még pikánsabb lesz.

Sajttal töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemell
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg sajt
  • 1 póréhagyma
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • őrölt fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Alaposan mosd meg a csirkemelleket, és vágd vékony szeletekre. Öntsd egy nagyobb, zárható edénybe az olívaolajat, tégy hozzá sót, borsot, kakukkfüvet, apróra vágott póréhagymát. Rakd bele a csirkemelleket, és lefedve hagyd a pácban legalább két órán át. A legjobb, ha a hús egy egész éjszakán át a fűszeres keverékben marad.

Sütés előtt vedd ki a pácból a csirkét. A sajtot darabold fel, és helyezd a hússzeletekre, majd a baconnel együtt göngyöld fel őket. Ha biztosra akarsz menni, hústűvel vagy fogvájóval rögzítheted. Így a sütés során biztosan nem esik szét. Olajozz ki egy tepsit, fektesd bele a húsokat, önts alájuk 2 deci vizet, majd fóliával fedd le. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül egy óra alatt süsd szép pirosra.

Ezt is szeretjük