Pácolt, sajttal töltött tepsis csirkemell
Egyszerű és finom fogás
A sajttal töltött csirkemellel nem kell sokat foglalkoznod, mégis tökéletes ebéd. Krumpli és rizs is illik hozzá.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Varázsolj az egyszerű húsból mutatós, ötletes és finom fogást! A csirkemellet megtöltheted füstölt sajttal, camembert-rel vagy fetával. Ha szereted, tehetsz bele aszalt gyümölcsöt is. Attól, hogy a bacon íze átjárja a különlegesen fűszerezett, sajttal töltött csirkemellet, még pikánsabb lesz.

Sajttal töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemell
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg sajt
  • 1 póréhagyma
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • őrölt fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Alaposan mosd meg a csirkemelleket, és vágd vékony szeletekre. Öntsd egy nagyobb, zárható edénybe az olívaolajat, tégy hozzá sót, borsot, kakukkfüvet, apróra vágott póréhagymát. Rakd bele a csirkemelleket, és lefedve hagyd a pácban legalább két órán át. A legjobb, ha a hús egy egész éjszakán át a fűszeres keverékben marad.

Sütés előtt vedd ki a pácból a csirkét. A sajtot darabold fel, és helyezd a hússzeletekre, majd a baconnel együtt göngyöld fel őket. Ha biztosra akarsz menni, hústűvel vagy fogvájóval rögzítheted. Így a sütés során biztosan nem esik szét. Olajozz ki egy tepsit, fektesd bele a húsokat, önts alájuk 2 deci vizet, majd fóliával fedd le. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül egy óra alatt süsd szép pirosra.

Ezt is szeretjük