Sajttal-sonkával töltött csirkemell
A sajttal, sonkával töltött csirkemell biztos siker forrása a hétvégi családi összejöveteleken.
A sajttal-sonkával töltött csirkemellet elrontani lehetetlen, viszont nagyon ízletes és gyors fogás. Készítsd el úgy, ahogy Kautz József tette, nem fogsz csalódni. Tálalhatod rizzsel, sült krumplival, krumplipürével és persze savanyúsággal.
Sajttal-sonkával töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkemellfilé
- 4 szelet trappista sajt
- 4 szelet bacon
- 4 szelet sonka
- só
- étolaj
A panírozáshoz
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg finomliszt
- 3 tojás
Elkészítés:
A húst mosd meg, töröld át papírtörlővel, nyisd szét, klopfold ki, sózd meg. Mindegyik csirkemellre tégy egy-egy szelet sonkát, sajtot és bacont. A húst hajtsd össze. A biztonság kedvéért fogpiszkálóval még meg is tűzheted. Ezt követően panírozd be a csirkemellet a szokásos módon. Először forgasd a lisztbe, utána a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.
A felesleges panírt verd le a húsról, és bő olajban süsd ki. Sütés közben ne legyen túl nagy a láng, mert kívülről könnyen megéghet, viszont nem sül át rendesen. Közben forgasd meg, hogy mindkét oldala szép piros legyen. Ha kiszeded az olajból, csepegtesd le a húst papírtörlőn. Melegen, a körettel együtt kínáld.
