Sajttal-sonkával töltött csirkemell
Tökéletes panírban
A sajttal, sonkával töltött csirkemell biztos siker forrása a hétvégi családi összejöveteleken.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajttal-sonkával töltött csirkemellet elrontani lehetetlen, viszont nagyon ízletes és gyors fogás. Készítsd el úgy, ahogy Kautz József tette, nem fogsz csalódni. Tálalhatod rizzsel, sült krumplival, krumplipürével és persze savanyúsággal.

Sajttal-sonkával töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemellfilé
  • 4 szelet trappista sajt
  • 4 szelet bacon
  • 4 szelet sonka
  • étolaj

A panírozáshoz

  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, töröld át papírtörlővel, nyisd szét, klopfold ki, sózd meg. Mindegyik csirkemellre tégy egy-egy szelet sonkát, sajtot és bacont. A húst hajtsd össze. A biztonság kedvéért fogpiszkálóval még meg is tűzheted. Ezt követően panírozd be a csirkemellet a szokásos módon. Először forgasd a lisztbe, utána a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.

A felesleges panírt verd le a húsról, és bő olajban süsd ki. Sütés közben ne legyen túl nagy a láng, mert kívülről könnyen megéghet, viszont nem sül át rendesen. Közben forgasd meg, hogy mindkét oldala szép piros legyen. Ha kiszeded az olajból, csepegtesd le a húst papírtörlőn. Melegen, a körettel együtt kínáld.

Ezt is szeretjük