Sajttal, spárgával töltött csirkemell ropogós bundában: tepsiben is megsütheted
Ha szereted az egészséges spárgát, tekerd csirkemellbe, majd rántsd ki! Mivel tepsiben sütöd, nem tocsog az olajban.

csirkemell-spargaval-sajttal-toltve
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A töltött, göngyölt, rántott húst rengeteg módon variálhatod. Spárgával és sajttal igazán ínycsiklandó főfogás lesz. Nem kell túlfűszerezni, hogy domináljon a spárga különleges íze. Jó, ha minél többféle ételbe belecsempészed a tavasz egyik nagy kedvencét. A spárga ugyanis gyógyítja a testet, segíti az emésztést, és alig van benne kalória. 

Sajttal, spárgával töltött, rántott csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemell
  • 1 csomag spárga
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 12 dkg liszt
  • 12 db tojás
  • 10 dkg sajt
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, itasd le róla a nedvességet, majd vágd be, és nyisd szét, mint a könyvet. Kicsit klopfold ki, majd sózd és borsozd be ízlés szerint. A spárgát tisztítsd meg, és sós, cukros vízben főzd 10-15 percig. Szedd ki a zöldséget, és csepegtesd le. 
A csirkemellre rakj spárgát és a sajtot, majd panírozd be a szokásos módon, azaz forgasd meg lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. Rendezd a húsokat kevés zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj alájuk kevés vizet, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben egyszer fordítsd át a csirkemelleket, hogy egyformán piruljanak. 
A spárga az omlós, házi pitébe is jól illik. Krumplival, sajttal tényleg fenséges. 

Ezt is szeretjük