Sajttal, csirkével töltött édesburgonya: laktató, meleg vacsora
A mindenféle finomsággal telepakolt édesburgonya jó laktató, mégsem terheli meg a gyomrot.

- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »
- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A különféle sült, töltött krumplik mindig nagy sikert aratnak. Az édesburgonya is isteni csirkével, sajttal megpakolva. Lehetőleg hasonló nagyságú édesburgonyákat válogass össze, hogy ugyanannyi idő alatt puhuljanak meg. A sütési idő a krumpli nagyságától függően változhat.
Sajttal, csirkével töltött édesburgonya
Hozzávalók
- 4 db édesburgonya
- 40 dkg csirkemell
- 10 dkg cheddar sajt
- 0.5 db zöld kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0.5 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
- só
- bors
Elkészítés:
Az édesburgonyákat alaposan mosd meg, dörzsöld meg, és villával szurkáld meg. Locsold meg sóval, borssal összekevert olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha könnyen belemegy egy hegyes kés, biztosan átsült.
Közben a csirkemellet vágd kisebb kockákra, fűszerezd sóval, borssal, fűszerkeverékkel és a zúzott fokhagymával, add hozzá a paprikát, majd pirítsd meg. A végén rakd hozzá a petrezselymet is.
A puha édesburgonyába készíts egy mélyedést, és töltsd meg a húsos keverékkel, majd szórd meg reszelt sajttal. Tejföllel, különféle szószokkal is tálalhatod.
Az édesburgonya juharszirupos mázban is kitűnő. A ragacsos máztól még izgalmasabb.
Még több recept