Sajttal, csirkével töltött édesburgonya: laktató, meleg vacsora
A mindenféle finomsággal telepakolt édesburgonya jó laktató, mégsem terheli meg a gyomrot.

csirkevel-sajttal-toltott-edesburgonya
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A különféle sült, töltött krumplik mindig nagy sikert aratnak. Az édesburgonya is isteni csirkével, sajttal megpakolva. Lehetőleg hasonló nagyságú édesburgonyákat válogass össze, hogy ugyanannyi idő alatt puhuljanak meg. A sütési idő a krumpli nagyságától függően változhat. 

Sajttal, csirkével töltött édesburgonya

Hozzávalók:

  • 4 db édesburgonya
  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 0.5 db zöld kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyákat alaposan mosd meg, dörzsöld meg, és villával szurkáld meg. Locsold meg sóval, borssal összekevert olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha könnyen belemegy egy hegyes kés, biztosan átsült. 

Közben a csirkemellet vágd kisebb kockákra, fűszerezd sóval, borssal, fűszerkeverékkel és a zúzott fokhagymával, add hozzá a paprikát, majd pirítsd meg. A végén rakd hozzá a petrezselymet is. 
A puha édesburgonyába készíts egy mélyedést, és töltsd meg a húsos keverékkel, majd szórd meg reszelt sajttal. Tejföllel, különféle szószokkal is tálalhatod. 
Az édesburgonya juharszirupos mázban is kitűnő. A ragacsos máztól még izgalmasabb. 

Ezt is szeretjük