Sajttal, baconnel töltött paprika ropogós bundában: ínyenc étel egyszerűen
Kezdődjön jól a családi étkezés! A sajttal, baconnel töltött, rántott paprika isteni előétel.

Ez nem a szokásos töltött paprika, de legalább olyan jó! Ha bírod a csípőset, érdemes jalapenóval kísérletezni, de csemege paprikába is kerülhet ínycsiklandó sajtos, baconös töltelék. A krémsajt lehet natúr, de ízesített változatokkal is próbálkozhatsz. A ropogós bunda is illik a paprikához.
Sajttal, baconnel töltött, rántott paprika
Hozzávalók
- 6 db paprika
- 10 dkg cheddar sajt
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg bacon
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A paprikákat mosd meg alaposan, csumázd ki, a belsejét kicsit sózd be. A reszelt cheddar sajtot keverd össze a krémsajttal és az apróra vágott baconnel, majd töltsd meg vele a paprikákat.
A töltött zöldségeket panírozd be a szokásos módon, forgasd előbb lisztbe, majd villával felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Rakd bő, forró olajba, és süsd minden oldalát aranybarnára. Szedd ki az olajból, majd papírtörlőn csepegtesd le.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció