Sajttal, baconnel töltött paprika ropogós bundában: ínyenc étel egyszerűen
Kezdődjön jól a családi étkezés! A sajttal, baconnel töltött, rántott paprika isteni előétel.
Ez nem a szokásos töltött paprika, de legalább olyan jó! Ha bírod a csípőset, érdemes jalapenóval kísérletezni, de csemege paprikába is kerülhet ínycsiklandó sajtos, baconös töltelék. A krémsajt lehet natúr, de ízesített változatokkal is próbálkozhatsz. A ropogós bunda is illik a paprikához.
Sajttal, baconnel töltött, rántott paprika
Hozzávalók
- 6 db paprika
- 10 dkg cheddar sajt
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg bacon
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A paprikákat mosd meg alaposan, csumázd ki, a belsejét kicsit sózd be. A reszelt cheddar sajtot keverd össze a krémsajttal és az apróra vágott baconnel, majd töltsd meg vele a paprikákat.
A töltött zöldségeket panírozd be a szokásos módon, forgasd előbb lisztbe, majd villával felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Rakd bő, forró olajba, és süsd minden oldalát aranybarnára. Szedd ki az olajból, majd papírtörlőn csepegtesd le.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept