Sajtos, vajas galuska - Főfogásnak is elkészítheted

Húsok mellé kiváló köret, de kis módosítással egy kiadós vacsorát is készíthetsz belőle.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a sajtos galuska az osztrákok egyik nagy kedvence. Ha önmagában fogyasztod, még tovább fokozhatod az élvezetet tejföllel és szalonnával.

Sajtos, vajas galuska

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg búzaliszt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl szódavíz
  • 2 tojás
  • 1 vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Tegyél fel egy nagy lábasban vizet forrni. A lisztet gyúrd össze a tojásokkal, a sóval és a vízzel. Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal keverd csomómentesre a tésztát. Majd szaggasd nagylyukú reszelőn a lobogó vízbe. Túl sok galuskát ne főzz egyszerre, mert összeragadhatnak. Akkor lesz jó, ha a tészta feljön a víz tetejére. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl. Szedd ki, öblítsd le hideg vízzel, csepegtesd le.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát. Majd tedd bele az előre lereszelt sajtokat, és keverd hozzá a galuskát. Sózd, borsod ízlés szerint. Hagyd, amíg a sajt teljesen ráolvad a tésztára.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük