Sajtos, vajas galuska - Főfogásnak is elkészítheted
Húsok mellé kiváló köret, de kis módosítással egy kiadós vacsorát is készíthetsz belőle.
Ez a sajtos galuska az osztrákok egyik nagy kedvence. Ha önmagában fogyasztod, még tovább fokozhatod az élvezetet tejföllel és szalonnával.
![](http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1586/15863/158634/15863457_a0f72dba995bb41f7db43862c0da5c56_wm.jpg)
Sajtos, vajas galuska
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg búzaliszt
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 5 dkg vaj
- 2 dl szódavíz
- 2 tojás
- 1 vöröshagyma
- só
Elkészítés:
Tegyél fel egy nagy lábasban vizet forrni. A lisztet gyúrd össze a tojásokkal, a sóval és a vízzel. Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal keverd csomómentesre a tésztát. Majd szaggasd nagylyukú reszelőn a lobogó vízbe. Túl sok galuskát ne főzz egyszerre, mert összeragadhatnak. Akkor lesz jó, ha a tészta feljön a víz tetejére. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl. Szedd ki, öblítsd le hideg vízzel, csepegtesd le.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát. Majd tedd bele az előre lereszelt sajtokat, és keverd hozzá a galuskát. Sózd, borsod ízlés szerint. Hagyd, amíg a sajt teljesen ráolvad a tésztára.
Még több recept