Sajtos, vajas galuska - Főfogásnak is elkészítheted
Húsok mellé kiváló köret, de kis módosítással egy kiadós vacsorát is készíthetsz belőle.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol szikrázóan süt a nap: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

beauty and style

3 ártalmatlannak tűnő szokás, ami csúnya pattanásokat okoz »

Farmerban és pólóban is dögös a plus size modell: nem takargatja dús idomait »

Tisztább és matt bőr tág pórusok nélkül: kapásból 6 érvet tudunk az arckefe mellett »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a sajtos galuska az osztrákok egyik nagy kedvence. Ha önmagában fogyasztod, még tovább fokozhatod az élvezetet tejföllel és szalonnával.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg búzaliszt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl szódavíz
  • 2 tojás
  • 1 vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Tegyél fel egy nagy lábasban vizet forrni. A lisztet gyúrd össze a tojásokkal, a sóval és a vízzel. Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal keverd csomómentesre a tésztát. Majd szaggasd nagylyukú reszelőn a lobogó vízbe. Túl sok galuskát ne főzz egyszerre, mert összeragadhatnak. Akkor lesz jó, ha a tészta feljön a víz tetejére. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl. Szedd ki, öblítsd le hideg vízzel, csepegtesd le.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát. Majd tedd bele az előre lereszelt sajtokat, és keverd hozzá a galuskát. Sózd, borsod ízlés szerint. Hagyd, amíg a sajt teljesen ráolvad a tésztára.

Blog.hu ajánló