Sajtos, tejfölös minikiflik
Így marad igazán omlós napokig
A sajtos-tejfölös minikifliket hétköznapra vagy ünnepi alkalomra is megsütheted, a siker garantált.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha így készíted, a sajtos-tejfölös minikiflik valóban foszlósak lesznek. Veress Imre Péterné sós falatkái pillanatok alatt elfogynak, melegen-hidegen egyaránt nagyon finomak. Bátran kezdheted a sütést dupla adaggal.

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1,5 dl víz
  • 1 szál parasztkolbász
  • 1 pohár tejföl
  • 1 élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

Morzsold az élesztőt langyos, cukros tejbe, és futtasd fel. Várd meg, amíg a teteje jó habos lesz, a térfogata pedig körülbelül a háromszorosára nő. A lisztet, a sót, a tojást, a felolvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt gyúrd össze 1-1,5 deci vízzel. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától, majd egy órán át letakarva, meleg helyen keleszd.

Ha jól megnőtt, lisztezett deszkán nyújtsd 0,5 centi vastagra, és vágj 10x10 centis négyzeteket. Rakj mindegyik sarkára egy vastagabb szelet kolbászt, tégy rá egy kávéskanál tejfölt, szórd meg egy csipet reszelt sajttal, és tekerd fel kifli alakúra. Takard le őket, és keleszd még 15 percig. Helyezd a kifliket zsírral kikent tepsibe, szórd meg sóval, szezámmaggal vagy köménnyel. Rakd 220 fokra előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süsd őket aranybarnára.

Blog.hu ajánló