Sajtos, tejfölös minikiflik
Így marad igazán omlós napokig
A sajtos-tejfölös minikifliket hétköznapra vagy ünnepi alkalomra is megsütheted, a siker garantált.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha így készíted, a sajtos-tejfölös minikiflik valóban foszlósak lesznek. Veress Imre Péterné sós falatkái pillanatok alatt elfogynak, melegen-hidegen egyaránt nagyon finomak. Bátran kezdheted a sütést dupla adaggal.

Sajtos-tejfölös minikiflik

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1,5 dl víz
  • 1 szál parasztkolbász
  • 1 pohár tejföl
  • 1 élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

Morzsold az élesztőt langyos, cukros tejbe, és futtasd fel. Várd meg, amíg a teteje jó habos lesz, a térfogata pedig körülbelül a háromszorosára nő. A lisztet, a sót, a tojást, a felolvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt gyúrd össze 1-1,5 deci vízzel. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától, majd egy órán át letakarva, meleg helyen keleszd.

Ha jól megnőtt, lisztezett deszkán nyújtsd 0,5 centi vastagra, és vágj 10x10 centis négyzeteket. Rakj mindegyik sarkára egy vastagabb szelet kolbászt, tégy rá egy kávéskanál tejfölt, szórd meg egy csipet reszelt sajttal, és tekerd fel kifli alakúra. Takard le őket, és keleszd még 15 percig. Helyezd a kifliket zsírral kikent tepsibe, szórd meg sóval, szezámmaggal vagy köménnyel. Rakd 220 fokra előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süsd őket aranybarnára.

Ezt is szeretjük