Tepsis sajtos-tejfölös csirkemell - Így lesz igazán szaftos
Ha szereted a szaftosabb húsokat, akkor a sajtos-tejfölös csirkemellet nem hagyhatod ki.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajtos, tejfölös csirkemell viszonylag kevés munkát igényel, ennek ellenére hétköznapokon ugyanúgy népszerű lehet, mint nagy családi összejöveteleken. Kiss Cinta receptjéhez rizs, sült krumpli és tészta is illik.

Sajtos, tejfölös csirkemell

Hozzávalók 6 személyre:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg trappista sajt
  • 15 dkg finomliszt
  • 6 dl tejföl
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet vágd szeletekre, és klopfold ki, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Egy kicsit tedd félre. A lisztet keverd össze a fűszerpaprikával, add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Ebbe a keverékbe forgasd meg jól a hússzeleteket, majd helyezd őket olajjal kikent, hőálló edénybe. A vöröshagymát vágd karikákra, és tedd a szeletek tetejére. Ha maradt még paprikás liszt, szórd meg vele a húsokat.

A tejfölt keverd össze a kakukkfűvel, majd öntözd meg vele a csirkemellet. Minél több tejfölt használsz, annál szaftosabb lesz az étel. Végül szórd meg reszelt sajttal, és mehet is az előmelegített sütőbe 40 percre. Légkeverésen, 180 fokon addig süsd, amíg a hús megpuhul, a sajt pedig szép piros lesz.

Ezt is szeretjük