Finom sajtos ropogtatnivalók
7 recept képekkel
Ha vendégeket vársz, vagy csak ropogtatnál valami finomat, készítsd el bármelyiket!

Dia

	Sajtos stangli	Mindenféle rendezvény első számú főszereplője az irgalmatlan adagokban készíthető, mégis jellemzően pillanatok alatt elfogyó, erősen addiktív stangli, amit készíthetsz simán sajttal, de fűszerezheted és díszítheted szinte bármivel, ami ehető és legalább egy picit sós.

Sajtos stangli

Mindenféle rendezvény első számú főszereplője az irgalmatlan adagokban készíthető, mégis jellemzően pillanatok alatt elfogyó, erősen addiktív stangli, amit készíthetsz simán sajttal, de fűszerezheted és díszítheted szinte bármivel, ami ehető és legalább egy picit sós.

Dia

	Feta sajtos pogácsa	Ha a hagyományos pogácsa már kissé unalmas lenne, de szívesen készítenél még puha és omlós sós-sajtos finomságot, akkor a feta sajtos megoldás lehet a befutó. A sózásra figyelj, hiszen a feta íze önmagában is elég lehet ahhoz, hogy ne kelljen hozzáadnod.

Feta sajtos pogácsa

Ha a hagyományos pogácsa már kissé unalmas lenne, de szívesen készítenél még puha és omlós sós-sajtos finomságot, akkor a feta sajtos megoldás lehet a befutó. A sózásra figyelj, hiszen a feta íze önmagában is elég lehet ahhoz, hogy ne kelljen hozzáadnod.

Dia

	Krémsajtos kréker	Relatíve kevés munkával elképesztő mennyiséget gyárthatsz házilag a krékerből, ha tehát nagyobb társaságot vársz, vagy hosszú időre be akarod biztosítani az otthoni rágcsálnivaló-készletet, akkor ezt érdemes választanod - sokáig eláll, és a végtelenségig variálhatod, de valószínűleg a krémsajtnál nincs jobb hozzávaló.

Krémsajtos kréker

Relatíve kevés munkával elképesztő mennyiséget gyárthatsz házilag a krékerből, ha tehát nagyobb társaságot vársz, vagy hosszú időre be akarod biztosítani az otthoni rágcsálnivaló-készletet, akkor ezt érdemes választanod - sokáig eláll, és a végtelenségig variálhatod, de valószínűleg a krémsajtnál nincs jobb hozzávaló.

Dia

	Sajtos pogácsa	Az örök klasszikus, amivel képtelenség mellényúlni, választhatsz egyszerűbb, gyors változatok vagy a nagyiféle klasszikus, a tökéletest közelítő, kicsit időigényesebb verzió között, mindkettővel népszerű leszel, csak győzd utántölteni a tálakat.

Sajtos pogácsa

Az örök klasszikus, amivel képtelenség mellényúlni, választhatsz egyszerűbb, gyors változatok vagy a nagyiféle klasszikus, a tökéletest közelítő, kicsit időigényesebb verzió között, mindkettővel népszerű leszel, csak győzd utántölteni a tálakat.

Dia

	Sajtos keksz	A kréker megkérdőjelezhetetlen rokona a kicsit nagyobb, de ugyanolyan finom keksz, amit minél több sajttal pakolsz meg, annál zamatosabb lesz. Ha még tálalsz mellé egy kis pikáns sajtszószt, a nevedet talán imába is foglalják a későbbiekben.

Sajtos keksz

A kréker megkérdőjelezhetetlen rokona a kicsit nagyobb, de ugyanolyan finom keksz, amit minél több sajttal pakolsz meg, annál zamatosabb lesz. Ha még tálalsz mellé egy kis pikáns sajtszószt, a nevedet talán imába is foglalják a későbbiekben.

Dia

	Sajtos krokett	Az elsősorban köretként ismert, ropogós bundába zárt sajtot nyugodtan próbáld ki ropogtatnivalóként, frissen a legjobb, de ha pár órát áll, akkor is tökéletes, és mindenki imádja, képtelenség eleget készíteni belőle.

Sajtos krokett

Az elsősorban köretként ismert, ropogós bundába zárt sajtot nyugodtan próbáld ki ropogtatnivalóként, frissen a legjobb, de ha pár órát áll, akkor is tökéletes, és mindenki imádja, képtelenség eleget készíteni belőle.

Dia

	Sajtos rúd	Feltehetően a pékségekben a kenyér után legjobban fogyó árucikk a sajtos rúd, amit végtelenül egyszerűen elkészíthetsz otthon is, csupán liszt kell hozzá, feleannyi vaj, egy tojás meg egy kis pohár tejföl és persze só. Ezeket mind dolgozd össze, aztán tedd félre, és mielőtt érkeznek a vendégek, formáld rúd alakúra, szórd meg jó alaposan sajttal, és süsd aranybarnára.

Sajtos rúd

Feltehetően a pékségekben a kenyér után legjobban fogyó árucikk a sajtos rúd, amit végtelenül egyszerűen elkészíthetsz otthon is, csupán liszt kell hozzá, feleannyi vaj, egy tojás meg egy kis pohár tejföl és persze só. Ezeket mind dolgozd össze, aztán tedd félre, és mielőtt érkeznek a vendégek, formáld rúd alakúra, szórd meg jó alaposan sajttal, és süsd aranybarnára.

Dia

	Sajtroppancs	A sajtroppancs tulajdonképpen a tócsni - lapcsánka, krumpliprósza satöbbi - sajtra komponált verziója, ugyanolyan egyszerű, mint a krumplis változat, azt pedig, hogy melyik a finomabb, az olvasóra bízzuk, az a legjobb, ha mindkettőből készül egy-egy nagyobb adag.

Sajtroppancs

A sajtroppancs tulajdonképpen a tócsni - lapcsánka, krumpliprósza satöbbi - sajtra komponált verziója, ugyanolyan egyszerű, mint a krumplis változat, azt pedig, hogy melyik a finomabb, az olvasóra bízzuk, az a legjobb, ha mindkettőből készül egy-egy nagyobb adag.

Ezt is szeretjük
Fotó: