Gyors, omlós sajtos pogácsa

Tökéletes borkorcsolya éjjelre

A sajtos pogácsa remek partifalat, amelyre jól csúszik az alkohol. Vidd magaddal a buliba!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Késésben vagy? Már csak az éjszakára gondolsz? Ezt a gyors sajtos pogácsát akkor is meg tudod sütni. Most megúszhatod a hosszadalmas kelesztést, és a hajtogatást is.

Sajtos pogácsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg liszt
  • 35 dkg sajt
  • 1/2 l langyos tej
  • 2 dl olaj
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 csapott evőkanál só
  • 1 tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Morzsold az élesztőt egy kevés langyos tejbe, és futtasd fel. Ha már habos a teteje, és jócskán megnőtt, akkor jó. Rakd egy nagy tálba a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tejet, az olajat, az olvasztott, de nem meleg vajat, a sót és 25 deka sajtot, majd gyúrj kellemesen lágy, finom tapintású tésztát. Enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki 1-1,5 centi vastagra, és pogácsaszaggatóval szúrd ki tetszés szerinti nagyságúra.

Egy tepsit vajazz ki, és rakd a pogácsákat egymástól egy picit távolabb. Kend meg a tetejüket tojással, arra vigyázz, hogy  az oldalukra ne folyjon, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd a pogácsákat szép pirosra.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük