Sajtos muffin uzsonnára
Dobd fel a gyerek uzsonnáját vagy az irodai menüdet ezekkel a pikáns kis muffinokkal, melyeket nagyon könnyű elkészíteni, ráadásul gyorsan megsülnek.
Ha a gyerek unja a párizsis zsemlét vagy te nem akarsz a sarki pékségben száraz pogácsát vásárolni tízórai gyanánt, akkor süsd meg a sajtos muffinokat, melyekkel bőven ki lehet húzni ebédig.
Szinte bármilyen sajtos beletehetsz, mi a fetát javasoljuk, mert elég karakteres az íze, hogy a muffin tésztája ne nyomja el.
Sajtos muffin
Hozzávalók:
- 2 bögre finomliszt
- 1 bögre tej
- fél bögre feta sajt
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál cukor
- fél teáskanál só
- 2 tojás
A lisztet szitáld át, majd add hozzá a sütőport, a cukrot és a sót. A tojást egy villával verd fel, majd keverd össze a tejjel. Végül dolgozd össze a szilárd és a nedves hozzávalókat.
Add a tésztához a felkockázott feta sajtot, majd a masszát kanalazd muffinpapírokba úgy, hogy ne töltse ki teljesen a formákat. 180 fokra előmelegített sütőbe tolva süsd 20-25 percig a muffinokat.
OLVASD EL EZT IS!

- sajt
- muffin
Sajtos muffinok bazsalikommal

- alma
- muffin
Almás-bogyós bögrés muffin

- muffin
- édességek