Könnyű, sajtos, tonhalas tészta zöldségekkel: összesütve még finomabb
Izgalmas változatosságot jelenthet a hétköznapokban a tonhalas-zöldséges tészta. A szósz is villámgyorsan elkészül.

A tonhalas tészta könnyű, ízletes és laktató, a színes rakottas ránézésre is csábító. A tejszíntől nem lesz száraz, zöldséggel gazdagítva, sok sajttal pedig igazi ínyenc fogás. Ha össze is sütöd, az ízek még jobban kijönnek. A tésztát előre is összeállíthatod, és tálalás előtt ráérsz összesütni.
Sajtos, tonhalas tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg penne
- 18 dkg tonhalkonzerv
- 15 dkg sajt
- 2 dl tejszín
- 2 db paradicsom
- 1 bögre borsó
- 2 evőkanál olaj
- 1 csokor zöldhagyma
- 1 doboz morzsolt csemegekukorica
- 5 csepp citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd meg körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. Egy lábosban hevíts kevés olajat, és tedd bele az aprított hagymát, majd dinszteld meg. Add hozzá a kisebb darabokra vágott vagy villával megtört tonhalat, sózd, borsozd ízlés szerint, csepegtesd hozzá a citromlevet, és dobd hozzá a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Hagyd három percig a tűzön, öntsd hozzá a tejszínt, és rakd hozzá a borsót. Rottyantsd össze, majd húzd le a tűzről.
A tésztát egyengesd vajjal kikent tűzálló tálba, öntsd rá a tejszínes-tonhalas keveréket, a lecsepegtetett kukoricát, és forgasd össze. Ha szükséges, szórj még hozzá fűszert, és a tetejére egyenletesen rakd a reszelt sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd össze 20 perc alatt. Amikor a sajt elkezd pirulni, kiveheted a sütőből.
A tonhalas tészta mediterrán ízesítéssel is nyerő! Próbáld ki paradicsommal és olívabogyóval is!