Krémes, sajtos töltött tojás: egyszerű, szuper ötlet az ünnepi asztalra
Ha vendégeket vársz húsvétkor, a fűszeres, sajtos töltött tojás biztos befutó!

Ez is érdekelhet
beauty and style

- Az ’50-es évek legendás manökenje nagyon más volt, mint az átlag nő: hosszú, karcsú nyaka miatt imádta a divatszakma »
- A bőr védőrétege bánja, ha így mosol arcot: a túl forró és a hideg víz sem tesz jót »
- Egyszerű és elegáns módja a farmer beszűkítésének, varrógép nélkül: ezt tedd, ha csak picit áll el a dereka »
Top olvasott cikkek
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
Ki ne hagyd húsvétkor a töltött tojást! Remek választás a főtt sonka mellé. Nagy előnye, hogy elképesztően egyszerű, és gyorsan összedobható. A töltelékbe pedig bármit belekeverhetsz, amit otthon találsz.
Sajtos töltött tojás
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 db főtt tojás
- 10 dkg sajtkrém
- 2 szál újhagyma
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 2 evőkanál tejföl
- só
- bors
- chili
Elkészítés:
A tojásokat főzd keményre 10 perc alatt, majd vágd félbe, és óvatosan emeld ki a sárgáját, hogy a fehérje ne sérüljön meg. A sárgákat villával törd össze, add hozzá az apróra vágott újhagymát, a mustárt, a sajtkrémet, a tejfölt, ízlés szerint sózd és borsozd, majd alaposan keverd össze. Ha teheted, vesd be a botmixert.
Kanalazd vissza a krémes masszát a tojásfehérjébe, és szórd meg chilivel vagy őrölt pirospaprikával. Díszítheted petrezselyemzölddel, hagymaszárral, zöldségekkel. Tálalásig tartsd a hűtőben.

Még több recept