Sajtos tekercsek leveles tésztából: roppanós finomság a legegyszerűbben
Ha van a hűtődben egy csomag leveles tészta, szupergyorsan elkészítheted a ropogós, sajtos tekercseket.

A leveles tésztából jobbnál jobb sós és édes sütiket készíthetsz. A sajtos tekercsek vagy csigák tökéletesek reggelire, tízóraira is. Ha fagyasztott tésztát használsz, vedd ki előre a hűtőből, és szobahőmérsékleten olvaszd ki, de semmiképpen ne tedd mikróba. A minőségi sajtkrém akár ízesített is lehet.
Sajtos tekercsek leveles tésztából
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 15 dkg sajt
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 5 dkg vaj
- só
- bors
Elkészítés:
Ha szükséges, a leveles tésztát olvaszd ki, és nyújtsd ki két-három milliméter vékonyra. A vajat és a krémsajtot keverd ki jól, fűszerezd sóval, borssal, aszalt paradicsommal, és kend a kinyújtott tésztára.
A tésztát tekerd fel szorosan, és vágd hat-nyolc milliméteres szeletekre. Az így kapott csigákat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd meg reszelt sajttal. Ne tedd a tekercseket túl szorosan egymás mellé, mert a tészta sütés közben jól megnő. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt.
Sajtos rudat sem bonyolult készíteni. Néhány trükkel még finomabb, omlósabb lesz.