Sajtos tekercsek leveles tésztából: roppanós finomság a legegyszerűbben
Ha van a hűtődben egy csomag leveles tészta, szupergyorsan elkészítheted a ropogós, sajtos tekercseket.

sajtos-tekercs-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A leveles tésztából jobbnál jobb sós és édes sütiket készíthetsz. A sajtos tekercsek vagy csigák tökéletesek reggelire, tízóraira is. Ha fagyasztott tésztát használsz, vedd ki előre a hűtőből, és szobahőmérsékleten olvaszd ki, de semmiképpen ne tedd mikróba. A minőségi sajtkrém akár ízesített is lehet. 

Sajtos tekercsek leveles tésztából

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát olvaszd ki, és nyújtsd ki két-három milliméter vékonyra. A vajat és a krémsajtot keverd ki jól, fűszerezd sóval, borssal, aszalt paradicsommal, és kend a kinyújtott tésztára.

A tésztát tekerd fel szorosan, és vágd hat-nyolc milliméteres szeletekre. Az így kapott csigákat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd meg reszelt sajttal. Ne tedd a tekercseket túl szorosan egymás mellé, mert a tészta sütés közben jól megnő. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt.
Sajtos rudat sem bonyolult készíteni. Néhány trükkel még finomabb, omlósabb lesz.

Ezt is szeretjük