Roppanós spárga sütőben, sajttal és tejszínnel sütve: ezt most kell elkészítened

Most egyél spárgát spárgával, hisz rövid a szezon! Tejszínnel, sajttal összesütve isteni fogás.

Sajtos-tejszínes spárga
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A spárga kalóriaszegény, magas rosttartalmú zöldség, amit egyre többen fedeznek fel. Jól válogasd meg, ne legyen fás a zöldség, amikor megveszed. A frissességével együtt ugyanis az élvezeti értéke is csökken. A fehér spárga kevésbé erőteljes ízű, rakott ételekhez is kiváló. A tejszín és a sajt jól illik hozzá. 

Sajtos-tejszínes spárga

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 csokor spárga
  • 10 dkg sajt
  • 4 dl tejszín
  • 1 db póréhagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A spárga végeiből vágj le másfél-két centit, majd éles késsel pucold meg, különben keserű lehet a fogás. Rakd forrásban lévő vízbe, dobj hozzá sót, cukrot, és főzd 10 percig. Nem kell, hogy puha legyen, elég, ha roppanós.
A póréhagymát aprítsd fel. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és szerecsendióval. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd bele a spárgákat és a póréhagymát. Öntsd le a tejszínnel, és szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és süsd össze 20-25 perc alatt. 
A spárgát tekerheted sonkába, de prézlivel is kiváló. Bárhogy is készíted, biztos a siker. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük