Roppanós spárga sütőben, sajttal és tejszínnel sütve: ezt most kell elkészítened
Most egyél spárgát spárgával, hisz rövid a szezon! Tejszínnel, sajttal összesütve isteni fogás.

tejszines-sajtos-sparga
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Nőies kánikulaszettek a munkahelyre: szellősek, mégsem kihívóak »

Új frizurát kapott az ősz hajú nő, alig ismert magára: teljesen megfiatalodott a fodrász keze alatt »

Überszexi melltartók mélyen dekoltált ruhákhoz: nem rontja el a képet a kilógó pánt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spárga kalóriaszegény, magas rosttartalmú zöldség, amit egyre többen fedeznek fel. Jól válogasd meg, ne legyen fás a zöldség, amikor megveszed. A frissességével együtt ugyanis az élvezeti értéke is csökken. A fehér spárga kevésbé erőteljes ízű, rakott ételekhez is kiváló. A tejszín és a sajt jól illik hozzá. 

Sajtos-tejszínes spárga

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csokor spárga
  • 10 dkg sajt
  • 4 dl tejszín
  • 1 db póréhagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A spárga végeiből vágj le másfél-két centit, majd éles késsel pucold meg, különben keserű lehet a fogás. Rakd forrásban lévő vízbe, dobj hozzá sót, cukrot, és főzd 10 percig. Nem kell, hogy puha legyen, elég, ha roppanós.
A póréhagymát aprítsd fel. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és szerecsendióval. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd bele a spárgákat és a póréhagymát. Öntsd le a tejszínnel, és szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és süsd össze 20-25 perc alatt. 
A spárgát tekerheted sonkába, de prézlivel is kiváló. Bárhogy is készíted, biztos a siker. 

Ezt is szeretjük