Sajtos, tejszínes spagetti a sütőből - Elképesztően finom
A sajtos, tejszínes spagettit dobd fel különböző zöldségekkel, és tedd ízletesebbé szalonnával.

Sajtos, tejszínes spagetti a sütőből - Elképesztően finom
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Helena Christensen 50 évesen sem szégyenlősködik: bőrruhában mutatta meg észbontó alakját »

Felemás csizmát vett fel, de nem feledékenységből: újra terjed a vidám trend »

Nem találunk szavakat a hímzett napszemüvegre: Ulyana Sergeenko nagyot alkotott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha változatosságra vágysz, készítsd a sajtos-tejszínes spagettit a sütőben. A kicsit hosszabb várakozásért kárpótol majd az intenzív ízélmény. Cukkinivel, padlizsánnal még különlegesebbé teheted. A laktató fogást mindenki csak dicsérni fogja.

Sajtos, tejszínes spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag spagetti
  • 10 dkg bacon
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 dkg eidami sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 lilahagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • fél evőkanál olívaolaj
  • csipet bors

Tetejére

  • 5 dkg cheddar sajt
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékba önts vizet, rakj hozzá egy kávéskanál sót, kevés olajat, és kezdd melegíteni. Ha felforr, tedd bele a spagettit. Akkor jó a tészta, ha fogkemény, tehát ne főzd túl. A kész spagettit szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd keverj hozzá egy evőkanál olajat.

A szószhoz készítsd elő a hozzávalókat. Kockázd fel a bacont, aprítsd fel a lilahagymát és a petrezselymet, a sajtokat reszeld le. Pucold meg a fokhagymagerezdeket. Tedd egy serpenyőbe a bacont, pirítsd pár percig. Ha egy kicsit már ropogós, nyomd hozzá a fokhagymát, rakd rá a lilahagymát, és borsozd. Nem kell sózni, mivel a bacon is sós. Keverd össze, és pirítsd még öt percig. A végén add hozzá az apróra vágott petrezselymet. Öntsd fel a tejszínnel, dobd hozzá az eidami sajtot, és forrald össze. Ha nagyon besűrűsödne, hígítsd még tejszínnel.

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd bele a tészta felét, arra öntsd a szószt, majd a maradék spagetti következik. Szórd meg a reszelt cheddar sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 15-20 percig. Ha a teteje szép színt kap, kiveheted, és rögtön tálalhatod is.

Ezt is szeretjük