Tejszínes rakott csirke krumplival és sajttal: csak told be a sütőbe
A fűszeres, szaftos rakott csirkemell a tejszínnek köszönhetően biztosan nem lesz száraz, és a köretkészítést is megúszod.

tejszines-sajtos-rakott-csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott ételek praktikusak, ízletesek, laktatóak, főleg, ha csirke is kerül a különböző rétegek közé. Az alapot gyorsan összeállítod, utána pedig csak néha kell rápillantani a sütőben. A hozzávalókat kedvedre variálhatod, de ezt a változatot mindenképp kóstold meg! Egy könnyű saláta jól jöhet mellé. 

Sajtos, tejszínes rakott csirke

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirke
  • 70 dkg krumpli
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg sajt
  • 1 bögre borsó
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket öblítsd le, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Vágd kisebb darabokra, vagy vízszintesen szeleteld fel, majd fűszerezd sóval és borssal, és kevés olajon süsd öt percig. A visszamaradt zsiradékon párold a megtisztított, feldarabolt gombát ugyancsak öt percig. A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd vékony karikákra.
 

Rétegezd egymásra a húst, a krumplit, a gombát, szórd meg a borsóval, és öntsd le a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval és a borssal összekevert tejszínnel. A tetejére szórj reszelt sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30-40 perc alatt. 
A csirke spenóttal, parmezános szószban sütve is ínycsiklandó ebéd, ráadásul nem állít kihívás elé. 

Ezt is szeretjük