Tejszínes rakott csirke krumplival és sajttal: csak told be a sütőbe
A fűszeres, szaftos rakott csirkemell a tejszínnek köszönhetően biztosan nem lesz száraz, és a köretkészítést is megúszod.
A rakott ételek praktikusak, ízletesek, laktatóak, főleg, ha csirke is kerül a különböző rétegek közé. Az alapot gyorsan összeállítod, utána pedig csak néha kell rápillantani a sütőben. A hozzávalókat kedvedre variálhatod, de ezt a változatot mindenképp kóstold meg! Egy könnyű saláta jól jöhet mellé.
Sajtos, tejszínes rakott csirke
Hozzávalók
- 70 dkg csirke
- 70 dkg krumpli
- 25 dkg gomba
- 15 dkg sajt
- 1 bögre borsó
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket öblítsd le, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Vágd kisebb darabokra, vagy vízszintesen szeleteld fel, majd fűszerezd sóval és borssal, és kevés olajon süsd öt percig. A visszamaradt zsiradékon párold a megtisztított, feldarabolt gombát ugyancsak öt percig. A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd vékony karikákra.
Rétegezd egymásra a húst, a krumplit, a gombát, szórd meg a borsóval, és öntsd le a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval és a borssal összekevert tejszínnel. A tetejére szórj reszelt sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30-40 perc alatt.
A csirke spenóttal, parmezános szószban sütve is ínycsiklandó ebéd, ráadásul nem állít kihívás elé.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept