Héjában sült, töltött burgonya: sok sajttal és tejföllel fenséges vacsora
Hideg esték nagy kedvence a sült, töltött krumpli. Cheddar sajttal és tejföllel az egyszerű fogásból könnyen fenséges ételt varázsolhatsz.

toltott-krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jacket potato, vagyis a töltött, sült krumpli Angliában hihetetlenül népszerű étel. A pubok kedvence, de éttermekben előételként, sőt köretként is gyakran szerepel a kínálatban. Otthon pofonegyszerűen, kevés munkával összedobhatod, igaz, körülbelül egy órát kell puhulnia és pirulnia a sütőben. Annyi krumplit süss egyszerre, amennyi rögtön elfogy, mert csak melegen ropogós. 

Sajtos-tejfölös töltött krumpli

Hozzávalók:

  • 4 db krumpli
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg bacon
  • 3.5 dl tejföl
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, majd törölgesd szárazra. Szurkáld meg villával néhány helyen, és kend meg mindegyiket néhány csepp olívaolajjal. Rakd a krumplikat egy tűzálló edénybe, és sózd meg ízlés szerint. Tedd forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 50-60 percig. Akkor jó, ha belül puha, a héja pedig ropogós.  

Amíg a krumpli sül, a bacont aprítsd fel és pirítsd meg. A sütőből kivéve vágd a krumplikat hosszában félbe, és töltsd meg reszelt sajttal, arra pedig kanalazz tejfölt. Szórd meg pirított baconnel, felkarikázott újhagymával, és forrón tálald. 
A bevagdosott, vajas krumpli is remek választás önmagában vagy főfogásnak is. 

Ezt is szeretjük