Sajtos, tejfölös sült brokkoli: elképesztően finom, és hihetetlenül egyszerű fogás
A sajtos, tejfölös brokkoliért nem csak a zöldségimádók lesznek oda.

- A divatból merít önbizalmat a gyönyörű 50 feletti modell: nőiessége és csodás személyisége minden öltözékében tükröződik »
- Palvin Barbi a laza sikket kedveli: így öltöznek a modellek a szimpla hétköznapokban »
- Veszélyes szépségtrendek terjednek az interneten: ezeknek a kipróbálását senkinek sem javasoljuk »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 47 éves Egerszegi Krisztina friss fotókon: ezzel foglalkozik ma az ötszörös olimpiai bajnok
Az egészséges brokkoliból könnyedén készíthetsz fenséges fogást. Nincs szükség semmilyen különleges hozzávalóra, és még konyhai tapasztalatra sem. Csak arra ügyelj, hogy a brokkolit ne főzd szét. Kínálhatod különleges köretként vagy akár főfogásként is. Mivel a brokkoli nagyon kevés kalóriát tartalmaz, a tejföl akkor is megengedett hozzá, ha diétázol.
Sajtos, tejfölös sült brokkoli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db brokkoli
- 15 dkg sajt
- 3 dl tejföl
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál ételízesítő
- só
- bors
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, mosd meg, majd rakd forrásban lévő, sós vízbe. Ha azt akarod, hogy ne puffasszon, dobj hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát is. Főzd kis lángon körülbelül három percig. Ne legyen teljesen puha, csak roppanós. Szedd ki a brokkolit a vízből, és csepegtesd le.
Egy hőálló tálat kenj ki vajjal, és rendezd el benne a zöldséget. A tejfölt keverd össze sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és tojással, majd öntsd a brokkolira. Reszelj a tetejére sajtot, és told előmelegítet sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 25 perc alatt. Ha a sajt megpirul, ki is veheted a sütőből.

Még több recept