Sajtos, tejfölös sült brokkoli: elképesztően finom, és hihetetlenül egyszerű fogás
A sajtos, tejfölös brokkoliért nem csak a zöldségimádók lesznek oda.

Sajtos, tejfölös sült brokkoli: elképesztően finom, és hihetetlenül egyszerű fogás
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészséges brokkoliból könnyedén készíthetsz fenséges fogást. Nincs szükség semmilyen különleges hozzávalóra, és még konyhai tapasztalatra sem. Csak arra ügyelj, hogy a brokkolit ne főzd szét. Kínálhatod különleges köretként vagy akár főfogásként is. Mivel a brokkoli nagyon kevés kalóriát tartalmaz, a tejföl akkor is megengedett hozzá, ha diétázol.

Sajtos, tejfölös sült brokkoli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db brokkoli
  • 15 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál ételízesítő
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, mosd meg, majd rakd forrásban lévő, sós vízbe. Ha azt akarod, hogy ne puffasszon, dobj hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát is. Főzd kis lángon körülbelül három percig. Ne legyen teljesen puha, csak roppanós. Szedd ki a brokkolit a vízből, és csepegtesd le.
 

Egy hőálló tálat kenj ki vajjal, és rendezd el benne a zöldséget. A tejfölt keverd össze sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és tojással, majd öntsd a brokkolira. Reszelj a tetejére sajtot, és told előmelegítet sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 25 perc alatt. Ha a sajt megpirul, ki is veheted a sütőből.

Ezt is szeretjük