Szaftos sajtos-tejfölös karaj a sütőből: a hús puha és omlós lesz
Legyen újdonság a hétvégén! A sajtos-tejfölös karajjal jól jársz, hisz gyors és nagyon ízletes.

Szaftos sajtos-tejfölös karaj a sütőből: a hús puha és omlós lesz
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a külöböző sült és rántott húsok a könyöködön jönnek ki, próbáld ki a tepsis, sajtos-tejfölös karajt. Nem lesz száraz, és a fűszerezés is remek. Mindössze 10-15 perc munka van vele, utána meg néha nézz rá a sütőben. A krumpli ugyanúgy illik hozzá, mint a rizs.

Sajtos-tejfölös karaj

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg liszt
  • 3 dl tejföl
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket mosd meg, csepegtesd le, majd klopfold ki. Sózd és borsozd meg ízlés szerint. Tedd a lisztet egy tálba, add hozzá a pirospaprikát, és forgasd bele a húst. A tejfölt keverd össze a mustárral, a zöldfűszerekkel, és mártsd meg benne a karajszeleteket. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a húst.
 

A maradék tejfölt egyenletesen eloszthatod a tetején, majd szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg bő egy óra alatt. Közben a karajt fordítsd át, hogy mindkét oldala szép piros legyen. Ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük