Szaftos sajtos-tejfölös karaj a sütőből: a hús puha és omlós lesz
Legyen újdonság a hétvégén! A sajtos-tejfölös karajjal jól jársz, hisz gyors és nagyon ízletes.

Szaftos sajtos-tejfölös karaj a sütőből: a hús puha és omlós lesz
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a külöböző sült és rántott húsok a könyöködön jönnek ki, próbáld ki a tepsis, sajtos-tejfölös karajt. Nem lesz száraz, és a fűszerezés is remek. Mindössze 10-15 perc munka van vele, utána meg néha nézz rá a sütőben. A krumpli ugyanúgy illik hozzá, mint a rizs.

Sajtos-tejfölös karaj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg liszt
  • 3 dl tejföl
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket mosd meg, csepegtesd le, majd klopfold ki. Sózd és borsozd meg ízlés szerint. Tedd a lisztet egy tálba, add hozzá a pirospaprikát, és forgasd bele a húst. A tejfölt keverd össze a mustárral, a zöldfűszerekkel, és mártsd meg benne a karajszeleteket. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a húst.
 

A maradék tejfölt egyenletesen eloszthatod a tetején, majd szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg bő egy óra alatt. Közben a karajt fordítsd át, hogy mindkét oldala szép piros legyen. Ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük