Szaftos sajtos-tejfölös karaj a sütőből: a hús puha és omlós lesz
Legyen újdonság a hétvégén! A sajtos-tejfölös karajjal jól jársz, hisz gyors és nagyon ízletes.
Ha a külöböző sült és rántott húsok a könyöködön jönnek ki, próbáld ki a tepsis, sajtos-tejfölös karajt. Nem lesz száraz, és a fűszerezés is remek. Mindössze 10-15 perc munka van vele, utána meg néha nézz rá a sütőben. A krumpli ugyanúgy illik hozzá, mint a rizs.
Sajtos-tejfölös karaj
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet sertéskaraj
- 20 dkg sajt
- 10 dkg liszt
- 3 dl tejföl
- 2 teáskanál mustár
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A karajszeleteket mosd meg, csepegtesd le, majd klopfold ki. Sózd és borsozd meg ízlés szerint. Tedd a lisztet egy tálba, add hozzá a pirospaprikát, és forgasd bele a húst. A tejfölt keverd össze a mustárral, a zöldfűszerekkel, és mártsd meg benne a karajszeleteket. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a húst.
A maradék tejfölt egyenletesen eloszthatod a tetején, majd szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg bő egy óra alatt. Közben a karajt fordítsd át, hogy mindkét oldala szép piros legyen. Ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, kiveheted a sütőből.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció