Sajtos, spenótos batyu: leveles tésztából villámgyorsan elkészül
Édes és sós finomságokat egyaránt villámgyorsan süthetsz a készen kapható leveles tésztából. Ez a sajtos, spenótos batyu is isteni.

- Édes és sós finomságokat egyaránt villámgyorsan süthetsz a készen kapható leveles tésztából. Ez a sajtos, spenótos batyu ellenállhatatlan vendégváró aprósütemény.

- Opál nyaklánctól reméltek szőke hajfürtöket a középkori nők: 6 megdöbbentő szépségápolási szokás a múltból »
- Ez a nő nem eltünteti, hanem színes sminkkel hangsúlyozza a szem alatti karikákat: szerinte ez a legújabb trend »
- Madonna lánya szőrös hónaljjal és tűzvörös hajjal vágta szexi pózokba magát: a 24 éves Lourdes garancia az ütős reklámra »
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
A boltban készen kapható leveles tészta zseniális találmány, ugyanis számtalan módon használható fel. Ha mélyhűtött változatot használsz, előző este vedd ki a fagyasztóból, szedd le róla a papírt, és a hűtőszekrényben olvaszd fel, majd nyújtsd ki. Ha még egyszerűbbre vennéd, előre nyújtott tésztát vásárolj. A spenótos batyunak is tökéletes alapja, ami úgy a legfinomabb, ha többféle sajtból készül.
Sajtos, spenótos batyu
Hozzávalók:
- 50 dkg spenót
- 10 dkg feta sajt
- 5 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 csomag leveles tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 evőkanál szezámmag
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Az összezúzott fokhagymát egy percig pirítsd olívaolajon, majd dobd hozzá a megmosott, lecsepegtetett spenótleveleket, és fedő alatt kis lángon párold körülbelül öt percig, amíg összeesnek. A sajtokat közben reszeld le, a fetát morzsold össze, majd add a sajtkeverékhez a párolt spenótot. Sózd, borsozd ízlés szerint.
A leveles tésztát, ha szükséges, nyújtsd ki, és vágd 8x8 centis négyzetekre. A darabokon oszd el a spenótos keveréket, majd mindegyik négy sarkát hajtsd fel középre. Az így készült batyukat sorakoztasd sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kend meg a tetejüket felvert tojással, szórj mindegyikre egy kevés szezámmagot, és addig süsd őket, amíg szép színt kapnak.
Édes ropogtatnivalót is készíthetsz leveles tésztából: próbáld ki ezt a fahéjas csigát is.
Még több recept