Sajtos, spenótos batyu: leveles tésztából villámgyorsan elkészül
Édes és sós finomságokat egyaránt villámgyorsan süthetsz a készen kapható leveles tésztából. Ez a sajtos, spenótos batyu is isteni.

spenotos batyu
  • Édes és sós finomságokat egyaránt villámgyorsan süthetsz a készen kapható leveles tésztából. Ez a sajtos, spenótos batyu ellenállhatatlan vendégváró aprósütemény.
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A boltban készen kapható leveles tészta zseniális találmány, ugyanis számtalan módon használható fel. Ha mélyhűtött változatot használsz, előző este vedd ki a fagyasztóból, szedd le róla a papírt, és a hűtőszekrényben olvaszd fel, majd nyújtsd ki. Ha még egyszerűbbre vennéd, előre nyújtott tésztát vásárolj. A spenótos batyunak is tökéletes alapja, ami úgy a legfinomabb, ha többféle sajtból készül.

Sajtos, spenótos batyu

Hozzávalók:

  • 50 dkg spenót
  • 10 dkg feta sajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál szezámmag
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az összezúzott fokhagymát egy percig pirítsd olívaolajon, majd dobd hozzá a megmosott, lecsepegtetett spenótleveleket, és fedő alatt kis lángon párold körülbelül öt percig, amíg összeesnek. A sajtokat közben reszeld le, a fetát morzsold össze, majd add a sajtkeverékhez a párolt spenótot. Sózd, borsozd ízlés szerint.

A leveles tésztát, ha szükséges, nyújtsd ki, és vágd 8x8 centis négyzetekre. A darabokon oszd el a spenótos keveréket, majd mindegyik négy sarkát hajtsd fel középre. Az így készült batyukat sorakoztasd sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kend meg a tetejüket felvert tojással, szórj mindegyikre egy kevés szezámmagot, és addig süsd őket, amíg szép színt kapnak.
Édes ropogtatnivalót is készíthetsz leveles tésztából: próbáld ki ezt a fahéjas csigát is.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük