Sajtos, spenótos batyu: leveles tésztából villámgyorsan elkészül
Édes és sós finomságokat egyaránt villámgyorsan süthetsz a készen kapható leveles tésztából. Ez a sajtos, spenótos batyu is isteni.

- Anya Taylor-Joy szimpla eleganciája szuper inspirációbomba a nőies szettekhez: csodásan fest a Dior kampányában »
- A farmertrend legmenőbb darabjait nőies és laza stílusban is elsütheted: változatosan variálható fazonok »
- A szezon legdivatosabb frizurái újragondolva: ultranőies fazonok rövidtől a hosszúig »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
A boltban készen kapható leveles tészta zseniális találmány, ugyanis számtalan módon használható fel. Ha mélyhűtött változatot használsz, előző este vedd ki a fagyasztóból, szedd le róla a papírt, és a hűtőszekrényben olvaszd fel, majd nyújtsd ki. Ha még egyszerűbbre vennéd, előre nyújtott tésztát vásárolj. A spenótos batyunak is tökéletes alapja, ami úgy a legfinomabb, ha többféle sajtból készül.
Sajtos, spenótos batyu
Hozzávalók
- 50 dkg spenót
- 10 dkg feta sajt
- 5 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 csomag leveles tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 evőkanál szezámmag
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Az összezúzott fokhagymát egy percig pirítsd olívaolajon, majd dobd hozzá a megmosott, lecsepegtetett spenótleveleket, és fedő alatt kis lángon párold körülbelül öt percig, amíg összeesnek. A sajtokat közben reszeld le, a fetát morzsold össze, majd add a sajtkeverékhez a párolt spenótot. Sózd, borsozd ízlés szerint.
A leveles tésztát, ha szükséges, nyújtsd ki, és vágd 8x8 centis négyzetekre. A darabokon oszd el a spenótos keveréket, majd mindegyik négy sarkát hajtsd fel középre. Az így készült batyukat sorakoztasd sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kend meg a tetejüket felvert tojással, szórj mindegyikre egy kevés szezámmagot, és addig süsd őket, amíg szép színt kapnak.
Édes ropogtatnivalót is készíthetsz leveles tésztából: próbáld ki ezt a fahéjas csigát is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept