Csodafinom sós, sajtos muffin: pont olyan egyszerű elkészíteni, mint az édeset
Sós csemege is lehet a muffinból: reszelt sajttal és snidlinggel tökéletes reggeli.

A muffint azért szeretjük, mert általában minimális munkát igényel: csak keverd össze a hozzávalókat, és mehet is a sütőbe. Ugyanezzel a módszerrel sós sütiket is készíthetsz, ennek a muffinnak a tésztájába például reszelt sajt és aprított metélőhagyma, vagyis snidling kerül.
Sajtos, sós muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 25 dkg liszt
- 15 dkg reszelt sajt
- 5.5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2.5 dl natúr joghurt
- 2 tojás
- 1 csokor snidling
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál só
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, a sajtot reszeld le. A snidlinget vágd apróra.
Egy tálban vegyítsd el a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverd el a tojásokat a joghurttal, a reszelt sajttal, a snidlinggel és az olvasztott vajjal. Forgasd ezt a keveréket a száraz hozzávalókhoz, hogy sima tésztát kapjál. A masszát oszd el az előkészített, vajjal kikent vagy papírral kibélelt muffintepsiben. 200 fokos sütőben 18-20 perc alatt süsd a muffinokat készre.
Almás-fahéjas pirítós: meleg reggeli pillanatok alatt
Ez az almás-fahéjas pirítós garantáltan bearanyozza a reggeleket: édes sült gyümölcs kerül a ropogós kenyérre.
ElolvasomKép: iko636
OLVASD EL EZT IS!