Tepsiben sült, sajtos, sonkás krumpligolyó: egyszerű, mégis isteni
Ezentúl krumplipüré helyett majd ilyen gombócokat fogsz készíteni. A falatkák sajttal, baconnel verhetetlenek.

sajtos-sonkas-krumpligolyo
Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Évekkel öregebbnek mutat, ha így húzod ki a szemöldököd: egy apróságon múlik »

Cardi B tüzes kedvében van: vörös ruhában forrósítja fel a levegőt »

Gyors tipp, ha nem áll sehogy a rövid haj: csinos frizura egy perc alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A ropogós krumpligolyók hasonlítanak a krokettre, csak még különlegesebbek. Főleg, ha a masszába keversz mindenféle extrát, bacont, zöldfűszereket, a gombócokba pedig sajtot is rejtesz. Bevetheted salátával, mártogatóssal vacsorára, de köretnek sem utolsó. 

Sajtos, sonkás krumpligolyó

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg krumpli
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 2 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és tedd fel annyi vízben főni, amennyi jól ellepi. Dobj hozzá sót, és főzd puhára 15-20 perc alatt. Még melegen törd össze, majd, amikor kihűl, add hozzá a tejet, a vajat, a tojást, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Jól keverd össze, majd dolgozd hozzá az apróra vágott metélőhagymát és a sonkát.  
 

Formázz a krumplis masszából gombócokat, és a közepükbe rejts kisebb darabka sajtot. Forgasd zsemlemorzsába, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Spricceld meg kevés olajjal, és süsd aranybarnára körülbelül 25 perc alatt. Közben forgasd át a gombócokat. 

Ha csak egyszerű sült krumplira vágysz, készítsd egy kicsit másként, mint eddig. A végeredmény sokkal jobb lesz! 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük