Sajtos, sonkás bundáskenyér maradék péksütiből: így még laktatóbb
A bundáskenyér és a sonkás-sajtos melegszendvics ötvözetéből készül ez a garantáltan kiadós reggeli.
Kevés finomabb reggeli létezik a melegszendvicsnél és a bundás kenyérnél, legfeljebb, ha ötvözzük a kettőt. A maradék, kicsit már szikkadt kenyerek, zsemlék legjobb felhasználási módja ez. A legfinomabb íz eléréséhez engedd a kenyereket néhány másodpercig a tojásban állni, hogy megszívják magukat. A szendvics nem esik szét sütés közben, ha előtte összetűzöd fogvájóval.
Sajtos, sonkás bundáskenyér
Hozzávalók
- 6 szelet kenyér
- 6 szelet mozzarella
- 6 szelet sonka
- 4 dl olaj
- 2 db tojás
- só
- bors
Elkészítés:
A kenyerekből készíts sonkás-sajtos szendvicseket a következő módon: az egyik kenyérdarabra fektess egy szelet sajtot, erre tegyél két szelet sonkát, fedd be egy újabb szelet sajttal, majd rakj a tetejére egy másik darab kenyeret. A tojást verd fel villával. Sózd, borsozd, és a szendvicseket forgasd meg benne. Hagyd a szendvics mindkét oldalát rövid ideig állni a tojásban, majd vedd ki belőle, és tűzd össze fogvájóval.
Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Cseppents bele egy pici tojást, ha az azonnal sisteregve feljön a tetejére, pakold bele a szendvicseket. Két-két perc alatt süsd mindkét oldalukat aranyszínűre. Papírtörlőre szedd őket, hogy felitasd az olajat, a fogpiszkálót pedig tálalás előtt szedd ki belőlük.
Tepsiben sült sonkás-tojásos reggelit is készíthetsz szikkadt kenyérből.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció