Sajtos, sonkás bundáskenyér maradék péksütiből: így még laktatóbb
A bundáskenyér és a sonkás-sajtos melegszendvics ötvözetéből készül ez a garantáltan kiadós reggeli.


- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- Bőrszépítő vitaminbomba, ami kiűzi a toxinokat és beindítja a lomha emésztést: ízletes smoothie spenóttal »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
Kevés finomabb reggeli létezik a melegszendvicsnél és a bundás kenyérnél, legfeljebb, ha ötvözzük a kettőt. A maradék, kicsit már szikkadt kenyerek, zsemlék legjobb felhasználási módja ez. A legfinomabb íz eléréséhez engedd a kenyereket néhány másodpercig a tojásban állni, hogy megszívják magukat. A szendvics nem esik szét sütés közben, ha előtte összetűzöd fogvájóval.
Sajtos, sonkás bundáskenyér
Hozzávalók:
- 6 szelet kenyér
- 6 szelet mozzarella
- 6 szelet sonka
- 4 dl olaj
- 2 db tojás
- só
- bors
Elkészítés:
A kenyerekből készíts sonkás-sajtos szendvicseket a következő módon: az egyik kenyérdarabra fektess egy szelet sajtot, erre tegyél két szelet sonkát, fedd be egy újabb szelet sajttal, majd rakj a tetejére egy másik darab kenyeret. A tojást verd fel villával. Sózd, borsozd, és a szendvicseket forgasd meg benne. Hagyd a szendvics mindkét oldalát rövid ideig állni a tojásban, majd vedd ki belőle, és tűzd össze fogvájóval.
Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Cseppents bele egy pici tojást, ha az azonnal sisteregve feljön a tetejére, pakold bele a szendvicseket. Két-két perc alatt süsd mindkét oldalukat aranyszínűre. Papírtörlőre szedd őket, hogy felitasd az olajat, a fogpiszkálót pedig tálalás előtt szedd ki belőlük.
Tepsiben sült sonkás-tojásos reggelit is készíthetsz szikkadt kenyérből.
Még több recept