Sajtos, sonkás bundáskenyér maradék péksütiből: így még laktatóbb

A bundáskenyér és a sonkás-sajtos melegszendvics ötvözetéből készül ez a garantáltan kiadós reggeli.

sajtos-sonkas-melegszendvics
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevés finomabb reggeli létezik a melegszendvicsnél és a bundás kenyérnél, legfeljebb, ha ötvözzük a kettőt. A maradék, kicsit már szikkadt kenyerek, zsemlék legjobb felhasználási módja ez. A legfinomabb íz eléréséhez engedd a kenyereket néhány másodpercig a tojásban állni, hogy megszívják magukat. A szendvics nem esik szét sütés közben, ha előtte összetűzöd fogvájóval.

Sajtos, sonkás bundáskenyér

Hozzávalók

  • 6 szelet kenyér
  • 6 szelet mozzarella
  • 6 szelet sonka
  • 4 dl olaj
  • 2 db tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kenyerekből készíts sonkás-sajtos szendvicseket a következő módon: az egyik kenyérdarabra fektess egy szelet sajtot, erre tegyél két szelet sonkát, fedd be egy újabb szelet sajttal, majd rakj a tetejére egy másik darab kenyeret. A tojást verd fel villával. Sózd, borsozd, és a szendvicseket forgasd meg benne. Hagyd a szendvics mindkét oldalát rövid ideig állni a tojásban, majd vedd ki belőle, és tűzd össze fogvájóval.

Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Cseppents bele egy pici tojást, ha az azonnal sisteregve feljön a tetejére, pakold bele a szendvicseket. Két-két perc alatt süsd mindkét oldalukat aranyszínűre. Papírtörlőre szedd őket, hogy felitasd az olajat, a fogpiszkálót pedig tálalás előtt szedd ki belőlük.
Tepsiben sült sonkás-tojásos reggelit is készíthetsz szikkadt kenyérből.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük