Sajtos, sonkás bundáskenyér maradék péksütiből: így még laktatóbb

A bundáskenyér és a sonkás-sajtos melegszendvics ötvözetéből készül ez a garantáltan kiadós reggeli.

Sajtos, sonkás bundáskenyér
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kevés finomabb reggeli létezik a melegszendvicsnél és a bundás kenyérnél, legfeljebb, ha ötvözzük a kettőt. A maradék, kicsit már szikkadt kenyerek, zsemlék legjobb felhasználási módja ez. A legfinomabb íz eléréséhez engedd a kenyereket néhány másodpercig a tojásban állni, hogy megszívják magukat. A szendvics nem esik szét sütés közben, ha előtte összetűzöd fogvájóval.

Sajtos, sonkás bundáskenyér

Hozzávalók

  • 6 szelet kenyér
  • 6 szelet mozzarella
  • 6 szelet sonka
  • 4 dl olaj
  • 2 db tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kenyerekből készíts sonkás-sajtos szendvicseket a következő módon: az egyik kenyérdarabra fektess egy szelet sajtot, erre tegyél két szelet sonkát, fedd be egy újabb szelet sajttal, majd rakj a tetejére egy másik darab kenyeret. A tojást verd fel villával. Sózd, borsozd, és a szendvicseket forgasd meg benne. Hagyd a szendvics mindkét oldalát rövid ideig állni a tojásban, majd vedd ki belőle, és tűzd össze fogvájóval.

Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Cseppents bele egy pici tojást, ha az azonnal sisteregve feljön a tetejére, pakold bele a szendvicseket. Két-két perc alatt süsd mindkét oldalukat aranyszínűre. Papírtörlőre szedd őket, hogy felitasd az olajat, a fogpiszkálót pedig tálalás előtt szedd ki belőlük.
Tepsiben sült sonkás-tojásos reggelit is készíthetsz szikkadt kenyérből.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük