Puha, könnyű sajtos rúd
Ezt a receptet sokan elkérik tőled
Ez a sajtos rúd az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb és legfinomabb, amit eddig készítettél.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerre omlós és ropogós sajtos rúdnak a titka a sertészsír. Tetszés szerint kisebb vagy nagyobb ropogtatnivalókat is készíthetsz. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig friss marad. Kard Éva receptjét feltétlenül tedd el, sokszor hasznát veszed.

Sajtos rúd

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg zsír
  • 20 dkg sajt
  • 3 teáskanál só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 egész tojás
  • tejföl

Tetejére

  • 5 dkg sajt
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy tálba a lisztet, morzsold hozzá az élesztőt, majd add hozzá a zsírt, és kézzel kezdd el összemorzsolni. Mehet hozzá a só, a reszelt sajt, az egész tojás, egy-két evőkanál tejföl, majd az egészet gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha szükséges, még kanalanként adagolj hozzá tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát kell kapni. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Akkor jó, ha már teljesen elválik a tál falától és a kezedtől is.

Lisztezett felületen nyújtsd a tésztát ujjnyi vastagságúra. A tetejére kend a villával felvert tojást, majd vágd fel tetszés szerint. Ezt a műveletet derelyevágóval is elvégezheted. Végül a tetejére szórj reszelt sajtot. Rakd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit távolabb. Előmelegített sütőben, 175 fokon süsd szép pirosra körülbelül 20 perc alatt.

Ezt is szeretjük