Puha, könnyű sajtos rúd
Ezt a receptet sokan elkérik tőled
Ez a sajtos rúd az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb és legfinomabb, amit eddig készítettél.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyszerre omlós és ropogós sajtos rúdnak a titka a sertészsír. Tetszés szerint kisebb vagy nagyobb ropogtatnivalókat is készíthetsz. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig friss marad. Kard Éva receptjét feltétlenül tedd el, sokszor hasznát veszed.

Sajtos rúd

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg zsír
  • 20 dkg sajt
  • 3 teáskanál só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 egész tojás
  • tejföl

Tetejére

  • 5 dkg sajt
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy tálba a lisztet, morzsold hozzá az élesztőt, majd add hozzá a zsírt, és kézzel kezdd el összemorzsolni. Mehet hozzá a só, a reszelt sajt, az egész tojás, egy-két evőkanál tejföl, majd az egészet gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha szükséges, még kanalanként adagolj hozzá tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát kell kapni. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Akkor jó, ha már teljesen elválik a tál falától és a kezedtől is.

Lisztezett felületen nyújtsd a tésztát ujjnyi vastagságúra. A tetejére kend a villával felvert tojást, majd vágd fel tetszés szerint. Ezt a műveletet derelyevágóval is elvégezheted. Végül a tetejére szórj reszelt sajtot. Rakd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit távolabb. Előmelegített sütőben, 175 fokon süsd szép pirosra körülbelül 20 perc alatt.

Ezt is szeretjük