Sajtos rakott lencse füstölt ízzel: húsmentes, mégis laktató
A sütőben összesült, sajtos rakott lencsének a füstölt paprika ad pikáns ízt.

sajtos lencse
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Arra, hogy a húsmentes ebéd is lehet laktató, bizonyíték ez a sok sajttal és tejföllel összesütött egytálétel. Ha száraz lencsét használsz hozzá, előző este áztasd be, majd másnap felhasználás előtt főzd meg. A vízbe érdemes egy kávéskanál szódabikarbónát szórni, ezzel gyorsíthatod a főzést. Ha konzervlencsét használsz, az áztatást és a főzést elhagyhatod.

Sajtos rakott lencse

Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2.5 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A száraz lencsét előző este áztasd be, másnap sós vízben fél óra alatt főzd meg, majd szűrd le. Ha konzervet használsz, csak csöpögtesd le, főzni nem kell. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
Az olajon párold üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a füstölt paprikát és a lencsét. Sózd, borsozd, locsold meg citromlével. A sajtot reszeld le, és keverd össze a tejföllel.

Egy tűzálló tál aljában oszd el a lencse felét. Egyengesd el rajta a tejfölös sajt felét, fedd be a maradék lencsével, majd erre kanalazd a tejfölt. Told a sütőbe fél órára, amíg az ízek összesülnek.
További sajtos rakottasokat ebben a gyűjteményben találhatsz.

Ezt is szeretjük