Forró sajtos póréhagyma-krémleves: 30 perc alatt kész
Egy tányér forró leves jót tesz testnek-léleknek egyaránt hideg téli napokon. A póréhagyma-krémlevesben nem fogsz csalódni.

sajtos-porehagymakremleves
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

A legnőiesebb szettek 50 felett: a blézertől lesz igazán csinos »

Házi rizskrém ráncok, pattanások és tág pórusok ellen: a hagyományos ázsiai bőrápolás alapja »

A kantáros nadrág visszatért és nőiesebb, mint valaha: nagyon sikkes tud lenni, ha így viseled »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A póréhagymalevesnek számtalan variációját élvezheted, krumplival és sajttal gazdagítva laktató, tartalmas. Ehhez a fogáshoz felhasználhatod a hétvégi maradék húslevest, ekkor nincs szükség leveskockára. Tejszínnel finom selymessé teheted, és fél óra alatt könnyedén elkészítheted. Ha fokoznád az élményt, pirított péksütivel kínáld. 

Sajtos póréhagyma-krémleves

Hozzávalók:

  • 3 szál póréhagyma
  • 2 db krumpli
  • 10 dkg sajt
  • 3 teáskanál vaj
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 db leveskocka
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat közepes lángon egy nagyobb lábosban, majd add hozzá a felkarikázott póréhagymát, és süsd kevergetve egy percig. Tedd hozzá a krumplit, majd öntsd fel egy liter vízzel. Rakd bele a leveskockát, sózd, borsozd, ízesítsd kakukkfűvel. Fedd le, és mérsékelt lángon főzd körülbelül 20 percig, vagy amíg a krumpli meg nem puhul.

A tűzről lehúzva pürésítsd botmixerrel, néhány karika póréhagymát hagyj egyben is. A tűzre visszatéve csorgasd hozzá a tejszínt, dobd hozzá a reszelt sajtot, és főzd addig, amíg a sajt elolvad. Kóstold meg, ha kell, fűszerezd még. 
Az édesburgonya-krémlevest kóstoltad már? A currytől és a gyömbértől igazán különleges lesz. 

Ezt is szeretjük