Forró sajtos póréhagyma-krémleves: 30 perc alatt kész
Egy tányér forró leves jót tesz testnek-léleknek egyaránt hideg téli napokon. A póréhagyma-krémlevesben nem fogsz csalódni.


- Visszatért az egyik legelőnytelenebb trend: az alacsony derekú nadrágot máig nem hevertük ki »
- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Britney Spears ritkán látott fiai jól megnőttek: fotókon Sean és Jayden
A póréhagymalevesnek számtalan variációját élvezheted, krumplival és sajttal gazdagítva laktató, tartalmas. Ehhez a fogáshoz felhasználhatod a hétvégi maradék húslevest, ekkor nincs szükség leveskockára. Tejszínnel finom selymessé teheted, és fél óra alatt könnyedén elkészítheted. Ha fokoznád az élményt, pirított péksütivel kínáld.
Sajtos póréhagyma-krémleves
Hozzávalók:
- 3 szál póréhagyma
- 2 db krumpli
- 10 dkg sajt
- 3 teáskanál vaj
- 2.5 dl tejszín
- 1 db leveskocka
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat közepes lángon egy nagyobb lábosban, majd add hozzá a felkarikázott póréhagymát, és süsd kevergetve egy percig. Tedd hozzá a krumplit, majd öntsd fel egy liter vízzel. Rakd bele a leveskockát, sózd, borsozd, ízesítsd kakukkfűvel. Fedd le, és mérsékelt lángon főzd körülbelül 20 percig, vagy amíg a krumpli meg nem puhul.
A tűzről lehúzva pürésítsd botmixerrel, néhány karika póréhagymát hagyj egyben is. A tűzre visszatéve csorgasd hozzá a tejszínt, dobd hozzá a reszelt sajtot, és főzd addig, amíg a sajt elolvad. Kóstold meg, ha kell, fűszerezd még.
Az édesburgonya-krémlevest kóstoltad már? A currytől és a gyömbértől igazán különleges lesz.
Még több recept